Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megtudtuk, miért volt fordítva a magyar zászló a szombathelyi víztornyon

Nagy vita alakult ki a közösségi oldalakon az Agora március 15-ei videója miatt.

A járványhelyzet miatt a szombathelyi önkormányzat az idei március 15-ét is online ünnepelte meg, az Agora Kulturális Központ készített ehhez műsort. A videó elején feltűnt a nemrég felújított víztorony is, aminek korlátjára egy magyar zászlót is raktak.

A zászló viszont hibásan látszott a felvételen, szemből nézve bal oldalon volt a zöld, jobb oldalon a piros sáv, pedig ennek éppen fordítva kellett volna lennie. Emiatt pedig elég nagy vita alakult ki a közösségi oldalakon és rövidesen a videó is eltűnt.

A fordítva kirakott zászló az eredeti videóból.
Forrás: Youtube / Agora Savaria

Megkérdeztük az Agorát, hogyan történhetett a hiba. Mint válaszukban írták, a forgatás során több kameraállásból rögzítette az operatőr a képeket. Amint az a videóban is látszik, több zászlót is kihelyeztek.

Az egyik forgatási átállásnál figyelmetlenség történt és a zászló fordítva került ki. Az Agora szerint ennek a résznek a forgatása kb. öt percet vett igénybe, ennyi ideig volt kint fordítva a zászló.

Amint a videóban észlelték a problémát, azonnal módosították és cserélték a film ezen részét.

A videó végleges verziója:

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra