Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Március 22-ig hatályos a magyar határzár

A szigorításokról a Magyar Közlönyben megjelent rendelet kitér a határellenőrzésekre is.

A ma megjelent friss rendelet szerint a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Kormányrendelet 3. § (2) azzal egészül ki, hogy a rendelet 2021. március 22-én hatályát veszti. írja az enyugat.hu .

A vonatkozó kormányrendelet volt az, amelyikben a kormány 2020. szeptember 1-én visszaállította a határellenőrzést. Egészen pontosan így szólt a rendelet:

"A Kormány Magyarország közrendjét és belső biztonságát fenyegető komoly veszély fennállása miatt az államhatárról szóló 2007. évi LXXXIX. törvény 13. §-a alapján kihirdeti, hogy a személyek határátlépésére irányadó szabályok uniós kódexéről szóló, 2016. március 9-i (EU) 2016/399 európai parlamenti és tanácsi rendelet 2. cikk 1. pontja szerinti teljes belső határon a határellenőrzést ideiglenesen visszaállítja."

A rendelet eddig 2021. március 16-ig volt hatályos, ezt módosította a kormány 2021. március 22-re, akárcsak a szigorítások többi elemét is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra