Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Március 8-án egy hímsoviniszta videóval köszöntjük a nőket

És ehhez semmi mást nem kellett csinálnunk, mint összegyűjteni kormánypárti politikusaink szerencsétlen "nőügyi" megszólalásait.

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, ami mára leginkább virágban és néhány kedves szóban nyilvánul meg. Ám kezdetekben, 1917-ben, a nőnap jóval többről volt ennél.

Az akkor még sokkal férfiközpontúbb társadalomban a nőnap a harcias, érdekérvényesítésre képes, egyenjogúságért küzdő nőkről szólt. Szándékosan vagy sem, de kormánypárti politikusaink ma is gyakran engednek meg maguknak olyan megszólalásokat, melyekkel épp a nőnap eredeti jelentését vonják kérdőre.

Orbán Viktor 2020. március 8-án közzétett egy videót, amiben virágot visz az Országház konyhájában dolgozó nőknek. Kedves gesztus, szó se róla, de a nőügyekkel nem foglalkozó, szemöldökcsipeszező miniszterelnök két virágos köszöntés közt azt felejti el, hogy ez a nap a virágoknál és a kedves szavaknál sokkal többet jelent. Legalábbis kéne, hogy jelentsen.

Ha egyszer a közbeszéd megtisztul az ilyen szexista és lealacsonyító stílustól, az ország vezetői pedig nem előírják, hogy mit kéne, hanem megkérdezik, hogy mit szeretne csinálni egy nő, a virágokra és bonbonokra talán már nem is lesz szükség.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra