Márfi Gyula, nyugalmazott veszprémi érsek Szombathelyre költözött

A Deficentiában, az egyházmegyei papi otthonban fog misézni, gyóntatni, amire szükség lesz.

Pénteken délután az Óváros téren sokan összegyűltek - veszprémiek, turisták, hívők és tisztelők -, hogy elköszönjenek a várost elhagyó Márfi Gyula érsektől. Előkerült egy kotta, rögtönzött énekkar is alakult, és mire Gyula atyával leért a várból az autó, három szólamban szólt az "Áldjon meg téged, áldjon az Úr" kezdetű egyházi ének. Az atya kiszállt, még egyszer megáldotta a köré sereglő, éneklő, tapsoló tömeget, majd az autó a teret elhagyva Szombathely felé vette az irányt. Vasárnap lesz huszonöt éve, hogy Márfi Gyula Veszprémbe érkezett í írja a veszprem.hu .

Márfi Gyula
veszprem.hu

Távozása Veszprémből, ahol 1997 óta volt érsek három évvel ezelőtt nyugdíjazásáig, a hvg.hu szerint nem volt ok nélkül való. Mint a lap írja, Márfi Gyula nyugalmazott érseknek távoznia kell egykori megbízatása helyszínéről, mivel utóda, Udvardy György őt sejti a székesegyház tervezett átalakítása miatt kialakult ellenállás vezetőjének. A Vas megyei napilap szerint a jövóben Szombathelyen fog gyóntatgatni, misézgetni, de ennek nyomát az egyházmegye hivatalos oldalán, a martinus.hu-n nem találtuk.

A veszpremkukac.hu szerint a nyugalmazott érsek a szombathelyi Deficentába, az egyházmegyei papi otthonba költözik, amely a szombathelyi püspöki palota és a székesegyház közvetlen szomszédságában található. Ott fog majd misézni, gyóntatni, tenni, amire szükség lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek