Aki szépen tudott megöregedni - Margitai Ági, Stekovics Gáspár szemével

"Varázslatos nőiessége és kifogyhatatlan energiái közel hatvan éven át szolgálták a magyar színház- és filmművészetet" - írták róla. Margitai Ágira emlékezünk.

A november 4-én elhunyt színésznőtől a szombathelyi képző- és fotóművész, Stekovics Gáspár megrendítően szép fotókkal búcsúzott a Facebookon. Nem bírtuk ki, hogy ne osszuk meg ezeket mi is Önökkel... Steko képeivel emlékezzünk hát a "szép" szemű és "kedves mosolyú" Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művészre, Margitai Ágira.

Margiatai Ági, aki szépen tudott megöregedni
Aki szépen tudott megöregedni
Fotó: Stekovics Gáspár
Margitai Ági és Horváth S. Ildikó 2012-ben,Szombathelyen...
Margitai Ági és Horváth S. Ildikó 2012-ben,Szombathelyen...
Fotó: Stekovics Gáspár
Margitai Ági
A mosolygós szemű Margitai Ági
Fotó: Stekovics Gáspár
Stekovics Gáspár:  "még egy emlék,Finta Lacinál a Nyitott Műhelyben"
Stekovics Gáspár: "még egy emlék,Finta Lacinál a Nyitott Műhelyben"
Fotó: Stekovics Gáspár
címlap
A mosolygós szemű Margitai Ági
Fotó: Stekovics Gáspár

Margitai Ági színművésznő az EMMI saját halottja

Megrendüléssel értesültünk arról, hogy életének 78. évében, november 4-én elhunyt Margitai Ági. A Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.

Margitai Ági 1937. július 12-én született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Később játszott a kecskeméti Katona József Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban, illetve a szolnoki Szigligeti Színházban. 1982-1990 között a Mafilm társulatában dolgozott, 1992-1996 között a Magyar Színészkamara ügyvivője volt, később szabadúszó lett. Számos filmben is játszott, többek között a Szent Péter esernyőjében, a Circus Maximusban, a Ripacsokban, a Szerencsés Dánielben és a napokban a magyar filmhéten bemutatott Senki Szigetében is.
Margitai Ági olyan színészegyéniség volt, aki minden szerepből, minden helyzetből egyedit, markánsat, maradandót, alkotott. Kivételesen dinamikus, átütő erejű játéka, eszközgazdag szerepformálása, lényeglátó színészi jelenléte mindörökre emlékezetes marad.
2010-ben kapta meg a Kossuth-díjat, 2006-tól a Halhatatlanok Társulatának volt a tagja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra