Márki-Zay Péter felpörgette a motort

Január elsején elindult a honlapjuk, toborozzák a támogatókat, Kossuth-köröket szerveznek.

A hódmezővásárhelyi polgármester arról nevezetes, hogy annak idején hazai pályán verte meg Lázár Jánost.

Lázárnak karrierje azóta – minden bizonnyal nem függetlenül a fiaskótól – derékba törött, Márki-Zayra azonban sokan úgy tekintenek, mint aki tudja a Fidesz-verés titkos receptjét.

Ez ugyan nem igazolódott be az áprilisi választásokon, de ettől függetlenül személyisége és politikai elképzelései kavicsot dobhatnak a politikai frontok poshadó állóvizébe.

Hogy ezek a kavicsok mekkorák lesznek, majd elválik.

Mindenesre a Márki-Zay újévi videójában egyrészt arról beszél, hogy elindult a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) honlapja , ahol várják a támogatók és aktivisták jelentkezését, másrészt magáról a mozgalomról is megtudunk egy-két dolgot.

Az jó jel, hogy nem légvárakra épít és elismeri, soha ilyen békés és gazdag nem volt még ez az ország.

De abban is igaza van, hogy Magyarország lemaradóban van a szomszédjaihoz képest és hogy egypártrendszer van kialakulóban, rettenetes médiaállapotok uralkodnak és hogy gyakorlatilag intézményesítették a korrupciót.

Hogy félni kell-e a politikai nézetek kifejtésétől, arról már lehetne vitatkozni.

A lényeg nem is ez, hanem az, hogy Márki-Zay azt mondja a sorok között, hogy afféle pártok és szekértáborok feletti mozgalommá akarnak válni, ahova várják a jobb- és baloldali világnézeti embereket, akik helyben majd megalakítják a Kossuth-köröket és támogatják azt a polgármesterjelöltet, aki a legalkalmasabb arra, hogy lenyomja a Fidesz jelöltjét.

Most már csak az a nagy kérdés, hogy az MMM képes-e elszívni a Fidesz-szavazókat, vagy a többi ellenzéki alakulattól teszi ezt, illetve hogy egységesíti-e a demokráciahívőket, vagy éppen fordítva, az ellenzék még a korábbinál is fragmentáltabb lesz-e.

Szóval Márki-Zay Péter felpörgette a motort, de az egyelőre nem derült ki, hogy sebességbe is tudja-e majd tenni.

Az MMM-hez jelenleg olyan neveket tudhat a sorai között, mint az LMP-ből kilépett Hadházy Ákos, a pécsi képviselő Mellár Tamás, Jeszenszky Géza egykori külügy vagy Bod Péter Ákos egykori pénzügyminiszter.

Márki-Zay Péter november végén Sárváron tartott fórumot, amiről lapunk helyszíni riportban Vakolat esett a bölcsődésekre Zalaegerszegen 2002. November 18. 04:54 számolt be.

Márki-Zay Péter: A hiteles, tisztességes emberek fogják elzavarni a Fideszt

Fórumra indultunk, kampányrendezvényre érkeztünk Sárvárra, ahol az ellenzék esélyeiről is szó volt. A tavaly a Fidesz jelöltjét Hódmezővásárhelyen, Lázár János városában megverő Márki-Zay Péterrel hirdetett fórumra indultunk szerda este Sárvárra. Az egyik hotel konferenciaterme kicsinek bizonyult, több mint száz ember zsúfolódott a terembe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet