Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a legnépszerűbb ellenzéki politikusok

De messze Áder János, Orbán Viktor és Varga Mihály triumvirátusa uralja a népszerűségi listát.

Eltérő mértékben hibáztatják az ellenzék vezető politikusait a választók – olvasható a Medián felmérésében az e heti HVG-ben. A kormánypárti politikusok pedig jóval népszerűbbek az ellenzékieknél, ráadásul utóbbiaknál a márciusi kutatásban tapasztalthoz képest jelentős a visszaesés.

A Medián felmérése szerint leginkább az LMP-s politikusok népszerűsége kopott meg, Szél Bernadetté például a korábban mért 39 pontról 25-re csökkent. Hadházy Ákos népszerűsége 34-ről 26 százalékpontra esett vissza.

Márki-Zay Péter
Forrás: mno.hu

Az MSZP–Párbeszéd politikusainak támogatottsága ennél kevésbé csappant meg, Karácsony Gergelyé 42-ről 35-re. Szabó Tímea népszerűsége is 6-7 ponttal csökkent a Medián kutatásában

A legkevésbé a DK-sok népszerűségét érintette a választási vereség, Gyurcsány Ferenc kivételével már inkább az ellenzéki középmezőnyhöz tartoznak, mintsem a sereghajtókhoz.

Áder János augusztus 20-án
Kovács Tamás / MTI

A tíz legnépszerűbb politikus listáját magasan vezeti Áder János, akit Orbán Viktor és Varga Mihály követ.

Az első tízbe csupán két ellenzéki fért be, Márki-Zay Péter az ötödik holtversenyben Tarlós Istvánnal, illetve még Karácsony Gergely szerepel a listán.

A Jobbik Vona Gábor visszavonulásával és Dúró Dóra frakcióból való kizárásával, majd a pártból való távozásával elvesztette az első és második legnépszerűbb politikusát. A mostani vezetőket egyelőre kevéssé ismerik a választók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet