Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos közös pártalapításával riogat a Fidesz

Mintha bűn lenne, de mindegy, abszurd a sztori.

A hír csak ennyi lenne, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestere augusztus 20-án egy nyilvános beszélgetést szervez "Közéleti beszélgetés az európai integrációról" címmel. A Fidesz erre sajtóközleményben adta hírül, hogy Márki-Zay Péter aljas módon vasárnap pártot alapít, miközben uszít és gyűlöletet kelt. Nem is akárkivel, hanem a Fideszből a trafikmutyi és a történelmi rekordot döntött korrupció miatt kilépett Hadházy Ákossal és más jobboldali politikusokkal.

Illusztráció
Forrás: mno.hu

A vásárhelyi Fidesz közleménye szerint az esemény a „polgármester politikai céljairól szól:

A hétvégén Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen kezdi meg az új ellenzéki párt felépítését, zömmel olyan a szereplőkkel, akik a jelenlegi pártokból kikoptak, vagy a politikai közösségük kizárta, elzavarta őket. Rendhagyó módon az esti programok részeként színpadra lép a pártpolitika, a kormányellenes szólamokat pedig olyan „színvonalas” fellépőktől hallhatjuk, mint a fekete öves hazudozó, Hadházy Ákos, vagy Róna Péter.

A vásárhelyieknek tehát az államalapítás ünnepén a szórakozás és az ünneplés sem lehet mentes az uszítástól, a pártpolitikától, a megosztástól és a gyűlöletkeltéstől. Márki-Zay Péter polgármestersége a hazugság, a gyűlölet és a megosztottság korszakát hozta el Hódmezővásárhelyre.

Mielőtt bárki megörülne/megőrülne az új ellenzéki pártnak/párttól, ki kell ábrándítsunk

Márki-Zay Péter Facebook-bejegyzésben cáfol, ahogy írja,

szemben a 2017-es augusztus 20-val, amikor Lázár János a migrációval kapcsolatos félelmeket és idegengyűlöletet igyekezett felkorbácsolni a szónoki emelvényről,

nem lesz pártpolitika és nem lesz gyűlölködés. A magyarság Szent István óta legfontosabb kérdéséről, az integrációról beszélgetünk a cigányság és az Európai Unió kapcsán, olyan vendégekkel, mint

- Jeszenszky Géza, az MDF-kormány volt külügyminisztere és Orbán volt oslói nagykövete
- Hegedűs István, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, az Európa Társaság vezetője
- Róna Péter, közgazdász professzor
- Hadházy Ákos, a pártállam által a korrupcióellenes tevékenysége miatt támadott volt fideszes képviselő
- Bogdán László és a megyei cigányság képviselői, akik egyaránt a roma felemelkedés élharcosai.

Végezetül Márky-Zay Facebook-bejegyzésében még megjegyezte:

Egyik résztvevőnk sem pártpolitikus, bár nagy tisztelettel kértük LÁZÁR JÁNOS képviselő urat is, hogy részvételével jelenítse meg saját álláspontját a két kérdésben, ő ezt végül nem vállalta. Ezt azért is sajnálom, mert ahogy az ő uniós és roma-ügyi véleményével nem értek egyet, a színpadon megjelenő többi embernek is, neki is joga van a saját véleményéhez, amit én semmilyen módon nem szeretnék korlátozni. Szeretnék olyan országban élni, ahol a Fidesz sem akarja korlátozni mások véleményszabadságát!

Na mindegy, abszurd a sztori.

Erre az augusztus 20-ai nyilvános beszélgetésre egyébként a szervezők meghívták Lázár Jánost is. Szerintetek elmegy?

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra