Márki-Zay Péter: A hiteles, tisztességes emberek fogják elzavarni a Fideszt

Fórumra indultunk, kampányrendezvényre érkeztünk Sárvárra, ahol az ellenzék esélyeiről is szó volt.

A tavaly a Fidesz jelöltjét Hódmezővásárhelyen, Lázár János városában megverő Márki-Zay Péterrel hirdetett fórumra indultunk szerda este Sárvárra. Az egyik hotel konferenciaterme kicsinek bizonyult, több mint száz ember zsúfolódott a terembe.

Két és fél órás fórum

Aztán, amikor a szervező Híd a jövőnkért Egyesület elnöke, Németh Zsolt mintegy húsz embert köszöntött név szerint, elmondva a szakterületüket, rűá kellett jönnünk, hogy egy kampánysorozat nyitó rendezvényén vagyunk. Igaz, nem jelentették be hivatalosan a jelölteket, de mindenki számára világos volt, hogy erről van szó.

Demokrataként dolgozunk Sárvár fejlődéséért
Sokan voltak
Kovács Dávid

Ott volt Fehér László, Celldömölk baloldali polgármestere is, aki negyedik ciklusát tölti, kétszer az MSZP, kétszer egy civil szervezet jelöltjeként nyert.

A program szerint ő és Márki-Zay Péter járt körbe pár témát, a politikai kultúrától a korrupcióig és a szakpolitikákig. Ez viszont nem sikerült maradéktalanul, mert már a bemutatkozásokkor elszaladt az idő, a végén a közönségkérdéseket is rövidre kellett zárni. Így is két és fél órásra sikeredett a program.

A Fidesz bűnbandaként működik

Az este mondanivalójának lényegét Márk-Zay fogalmazta meg, ő egyébként is hatásosan és szókimondóan beszélt. Mondanivalójának lényege, hogy a kormány és a Fidesz bűnbandaként működik, mára eljutottak odáig, hogy az állami szervezeteket, az igazságszolgáltatást, az adóhatóságot is felhasználják arra, hogy ellehetetlenítsék, megfélemlítsék azokat, akik kritizálják őket, és még fel is lépnek ellenük.

Demokrataként dolgozunk Sárvár fejlődéséért
Márki-Zay Péter
Kovács Dávid
Figyelmeztetett rá, hogy ez valós veszély, így, aki szembeszáll az Orbán.rezsimmel, zaklatásokra, karaktergyilkosságokra, adóellenőrzésekre, feljelentésekre számíthat. De Márki-Zay szerint ezt vállalni kell, az ő új mozgalma (Mindenki Magyarországa) kiáll mindenki mellett, akit a hatalom megtámad.

Hősöknek nevezte azokat, akik vállalják a retorziókat annak érdekében, hogy leváltsák az országot sajátjának tekintő Fideszt. Márki-Zay szerint pártállástól függetlenül meg kell találni a hiteles, tisztességes embereket, akik az ellenzéki oldalon egyedül állnak szemben a Fidesz jelöltjével a jövő évi helyhatósági választásokon. Kiemelte, hogy ebben a Jobbikra is számítanak.

Markó Péter is a Fidesz távozását szeretné

Fehér László a tapasztalatairól beszélt, arról, hogy azért indultak az utóbbi két választáson civil szervezet támogatásával, mert felismerték,hogy az összefogásra szükség van. Ő is, és Márki-Zay is elmondta, nem csak az a fontos, hogy a polgármesteri címet elnyerjék, mindketten tudják, milyen az, amikor egy ellenzéki polgármesternek fideszes többségű képviselő-testülettel kell együtt dolgoznia.

Demokrataként dolgozunk Sárvár fejlődéséért
Márki-Zay Péter és Fehér László
Kovács Dávid

A néhány felszólaló közül Markó Pétert emelnénk ki. Ő nyolc évig volt a Fidesz színeiben a Vas megyei közgyűlés elnöke, viszont közben felismerte, hogy milyen is igazából a Fidesz politikája, és ma már ő is a távozásukat szeretné, és szerinte is az ellenzék összefogása lehet a megoldás.

László Győző, aki nemrég baloldaliként győzött a szombathelyi időközi választáson, győzelmét az összefogásnak és a sok munkának tudta be, hiszen mellette (a Jobbik kivételével) a teljes ellenzék kiállt.

Elvtelen alkuk Szombathelyen?

Szendrő-Németh Tamás, a V,. mint Vas Egyesület tagja viszont keményebben fogalmazott. Elmondta, hogy Szombathelyen éppen most megy az alkudozás a baloldali pártok között, és nemrég kiderült, egyesületükre nem számítanak az önkormányzati választáson. Szendrő szerint az elmúlt négy évet végigdolgozták, egyetlen körzetben, a leggyengébben szerettek volna jelöltet indítani, de ebbe az ellenzéki pártok nem egyeztek bele.

Demokrataként dolgozunk Sárvár fejlődéséért
Itt is többségben voltak az idősebbek
Kovács Dávid

Külön kiemelte, hogy elvtelen alkuk és pozícióosztogatás folyik Szombathelyen, és így nagyon nehéz dolguk lesz a jövő évi választásokon.

Márki-Zay erre azt mondta, minden választókerületben a legesélyesebb jelöltet kell támogatnia az ellenzéknek. Zárszóként kijelentette, a Fidesz nagyon fél attól, hogy az emberek megelégelik uralkodásukat, és mivel demokratikus úton szinte lehetetlen leváltani őket, erőszakhoz folyamodnak. Ezt el kellene kerülni, de emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban voltak vértelen, tüntetésekben megnyilvánuló, és győztes forradalmak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet