Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy műtős a felelős a szombathelyi kórházban eltűnt beteg miatt?

A beteget két napig keresték, miközben az idős férfi egy közeli raktárban feküdt.

Szeptember 28-án tűnt el a Markusovszky kórház neurológiai osztályáról a 79 éves B. L. Az idős férfi néhány órával korábban került be az osztályra, eltűnését jelentették a rendőrségnek. A beteget a kórházon kívül is keresték, a keresésbe családja és barátai is bekapcsolódtak., az ügyről a média a rendőrségi közleményből és az LMP szombathelyi csoportjának pénteki sajtótájékoztatójából értesült.

Hiába akartak bemenni

Ott hangzott el, hogy a beteget 30-án, vasárnap reggel találták meg, a kórterméhez közeli műtősrészleg egyik raktárában, a földön fekve. Az is kiderült, hogy ebbe a helyiségbe a kutatás során a családtagok be akartak menni, ám ezt a kórházi dolgozók a sterilizálási szabályok miatt megtagadták.

A kórház közben bejelentette, hogy belső vizsgálatot indítottak a részletek és a felelősség kiderítésére. A férfi egyébként könnyebb sérüléseket is szenvedett, valószínűleg akkor, amikor elesett a raktárban.

Többször próbáltunk információt kérni a kórháztól a belső vizsgálat eredményéről, hétfőn többször is újabb időpontot kaptunk, végül nem sikerült információhoz jutnunk. A megyei napilap online oldala ma azt írta, hogy a kórház közleményt adott ki.

Az a felelős, aki nem zárta be az ajtót

Ebben ez áll:

Szeptember 28-án a neurológiai osztályról B.S. 79 éves beteg ismeretlen helyre távozott. A kórház a rendőrség bevonásával széleskörű keresést indított, mely nem vezetett eredményre. Október 1-jén a beteget a neurológiai osztállyal közeli lezárt műtőszolgálat raktárhelyiségében találták meg. A betegnek semmiféle kimutatható egészségkárosodása nem lett az eltűnés ideje alatt. A kórház az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot folytatott le, melynek eredményeként a műtőszolgálat dolgozóját, aki a műtő lezárásáért lett volna felelős, felelősségre vonja.

Megint csak megpróbáltunk beszélni Prof. Nagy Lajos vezérigazgatóval és dr. Kőfalvi István orvos-igazgatóval, de a titkárságon elhárították érdeklődésünket azzal, hogy a vezetők egy konferencián vesznek részt.

Az ügyre még visszatérünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra