Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Márovics Pál mentős az Év vasi embere 2020 választás közönségdíjasa

Az oklevelet személyesen a Megyeházán kapja majd meg.

Lezárult a szavazás, amellyel a megye polgárai eldöntötték, kit tartanak „Az év vasi embere” elismerésre méltónak és alkalmasnak. Vas megye Facebook oldalán tették közzé az eredményt, ami szerint 2020-ban az év vasi embere:

MÁROVICS PÁL

Márovics Pál
Facebook

A laudációban a következőket olvashatjuk:

1988. augusztus 12-én került az Országos Mentőszolgálat Szombathelyi Mentőállomására mentőápolói munkakörben. Előbb mentőápolói szakképesítést, 1995-ben mentőtiszti végzettséget szerzett, azóta kivonulói szolgálatát mentőtisztként látja el. 2005 óta a Szombathelyi Mentőállomás állomásvezetője, 2015. december 1-jétől látja el a regionális oktatási koordinátori feladatokat.

Tagja a Magyar Oxyologiai Társaságnak, a Magyar Vöröskeresztnek, a Szombathely Önkormányzata Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottságának. Lelkes oktatója a Súlyos sérült ellátása (ITLS) tanfolyamoknak. Évek óta szervezője, illetve oktatója a mentőápoló-képzéseknek mind a Mentőszolgálatnál, mind a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Intézetében.

Fogékony az új szakmai ismeretekre, azokat a mindennapi mentőmunkában is kamatoztatja. A Mentőnapok és egyéb rendezvények oszlopos, aktív tagjává vált, évek óta szervezi a Szombathelyi Mentőállomás csapatépítő programjait. Vasi Elsősegély néven vállalkozást indított, amelynek során lelkesen tanítja a laikusoknak az elsősegély-nyújtási ismereteket.

Huszonöt éve él boldog házasságban négy gyermek apjaként. Kiváló szakember, nagyon jó közösségi ember, ezért Bajtársai méltán tisztelik és szeretik, bármikor számíthatnak rá. Vallásos meggyőződéséből és szakmai elhivatottságából fakadóan odaadóan, lelkiismeretesen végzi az emberek segítéséért vállalt szolgálatát. 2020-ban a járvány idején fokozottabban, időt, fáradtságot nem kímélve teljesíti a hivatásával járó feladatokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra