Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Marton Zsoltot, Szombathely volt alpolgármesterét kitették a Frisss Rádiótól?

A jelek szerint politikai befolyás helyett már csak a Facebook-bejegyzések maradtak Martonnak ellenfeleivel szemben. A rádió adósságokkal küzd és leállt az önkormányzati pénzszivattyú is.

A volt politikusok Facebook-profilja igazi kincsesbánya, alig egy napja írtuk meg Marton Zsolt: "Ez az ember nem létezik számomra" 2014. December 17. 12:41 , hogy Martonnak milyen véleménye volt a nemrég megbukott szombathelyi jegyzőről, és hogyan sajnálja most is volt párttársát. És máris itt a következő posztja :

Forrás: Facebook

Utánanéztünk, vajon mi lehet a háttérben. Hiszen nemrég még óriásplakátokon hirdették Marton reggeli műsorát, és mindenki tudta, hogy a rádió az egykori alpolgármesterhez kötődik - így nem valószínű, hogy önkéntes távozásról van szó. Ráadásul nem csak Marton távozik, hanem a két ügyvezető is. Sőt, maga a rádió is nagy bajban van.

Bedugultak a pénzcsapok

A Frisss Rádió indulásakor nyílt titok volt, hogy az akkor még politikailag aktív Marton Zsolt és Szakály Gábor áll a háttérben, övék a nagyobb része a tulajdonnak. De mindehhez állítólag 35 milliós állami hitelt vett fel a papíron tulajdonos cég.

Óriásplakátokon hirdették a műsorát
Nyugat.hu

Ezt a hitelt állítólag azóta sem fizették vissza, sőt, a kamatok miatt mára 45 milliósra duzzadt az adósság. Információink szerint a rádió működésének két fő forrása volt. Az egyik az, hogy az önkormányzati tulajdonú cégek (vélhetően politikai nyomásra) öntötték ide a reklámokat és az ezzel járó összegeket.

A másik forrásról is csak suttogó hangokat hallottunk. Állítólag azok a trafikosok toltak bele kisebb-nagyobb összegeket, akiknek két évvel ezelőtt Martonék segítettek a trafikpályázaton. Most mindkét pénzcsatorna bedugult. A trafikosok leálltak, hiszen Martonéknak már nincs politikai befolyásuk. Az önkormányzati cégek sem ontják már a reklám-megrendeléseket. Vélhetően a jelenlegi városvezetés állította ezt le, hiszen ők többször is hangoztatták már, hogy nem azonosak az előző ciklus fideszeseivel.

A Fidesz továbbra is akarja, de Martonék nélkül

Mindezt alátámasztják a nyilvánosan megszerezhető cégadatok. A Frisss Rádiónak két tulajdonosa van hivatalosan. Az egyik a Gyöngy Rádió Kft. Emögött pedig az őrző-védő Azzurro Security Kft. és személyesen az a Baranyai Tibor áll, akinek Marton most hivatalosan is átadja a kulcsot. A másik tulajdonos, a Landfiel VA Kft. pedig éppen felszámolás alatt áll.

A nyilvános céginfókból az is látszik, hogy a Frisss Rádió Kft-t kiemelten kockázatos partnernek nyilvánították. Így nehéz lesz külső tőkét bevonni, ha ezt szeretnék és meg akarják menteni a céget. Egyetlen értéke az elnyert frekvencia - ez ugyanis a Frisss Rádió Kft-hez kötődik. De a cég saját törzstőkéje most mínusz 19 millió forint.

Úgy tudjuk, a mostani lépéseknek, Marton és a két ügyvezető távozásának, Baranyai megjelenésének az a fő oka, hogy nagy összeveszés volt a háttérben, és a Fidesz továbbra is szeretné megtartani a rádiót - de már Martonék nélkül. Ezért kényszerítteték többféle eszközzel is Marton a távozásra. Szóval, ha minden igaz, egyelőre tovább szól a Frisss Rádió, de Martonnak már nem lesz benne tulajdonrésze. Valamint műsorvezető sem lesz ott.

Mit tudunk még vajon még Martontól?

A jelek szerint egyre inkább mindenhonann kiszorított Martonnak nem marad más eszköze akár egykori fideszes párttársaival szemben, csak a nyilvánosság. Kérdés, mi mindent oszt meg még az emberekkel arról, amit tud. Pedig elég sokat tudhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra