Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bréking: Marton Zsolt kiszáll a politikából

A szombathelyi fideszes alpolgármester az imént tette közzé a Facebook-oldalán, hogy 14 év politizálás után visszavonul, és nem indul ősszel az önkormányzati választásokon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fiatal generációhoz tartozó szombathelyi alpolgármester, Marton Zsolt Cikkmegosztás 2013. November 01. 15:28 nemrég tette közzé a Facebook-oldalán, hogy visszavonul a helyi politikai életből. Ahogy bejegyzésében olvashatjuk, októberi választásig természetesen ellátja még a feladatait, de a nyári szünet után visszatér

egy merőben új, s annál izgalmasabb szerepben.

A hír nem okozott nagy meglepetést, hiszen egy hónapja már írtunk erről Kipotyognak a szombathelyi Fidesz erős emberei? 2014. May 22. 12:50 .

Egy biztos, az utóbbi időben a szombathelyi fideszes képviselő már új imázst is építgetett magának: séfként is bemutatkozott, és egyre népszerűbb a gasztroblogja, az Egyél jót is. Csak nem egy éttermet készül nyitni, vagy főzőshowja lesz az SZTV-ben? Vagy ahogy kollégám megjegyezte: zenekart alapít, vagy beszáll a 30Y-ba (lévén ő hozta vissza Szombathelyre a kultikus buszjáratot).

Elkezdődött a XII. Savaria Történelmi Karnevál
A drogügybe keveredett Lazáry, mellette Marton. A fotóra kattintva láthat érdekes képeket a politikusról.
Mészáros Zsolt

Lehet, hogy esetleg mi voltunk azok, akik ezzel, a politikusokat más munkakörben elképzelő cikkünkkel elindítottunk valamit a helyi Fidesz (most már csak egykori) erős emberében? A válaszra, úgy tűnik, egyelőre még várnunk kell. Mondjuk mi ráérünk!

Marton Zsolt Facebookon közzétett bejegyzése:

Csak, hogy első kézből tudjátok, ezért megsúgom itt Nektek, hogy a következő öt esztendőben - kilépve a politika első frontjából - a nyilvánosság egy legalább ennyire érdekes mezsgyéjén foglak fárasztani, de semmiképpen nem untatni Benneteket. Nagy lelkesedéssel, és töretlen kitartással.

Köszönet a támogatásért, a kritikákért s a tanácsokért. Külön köszönet Kámonnak, Herénynek és a Minerva lakótelepnek, akikkel közösen nagy sikereket értünk el.

Köszönet Szombathelynek az elmúlt 14 évért, ami alatt bejárhattam a közélet rögös útjának szinte minden szegletét. Remélem, nem nyom nélkül.

Az októberi választásig természetesen ellátom feladataimat, de a nyári szünet után hamarosan visszatérek egy merőben új, s annál izgalmasabb szerepben :)))

Életrajz röviden

Marton Zsolt Szombathelyen született 1975 szeptember 13-án. Az Orlay Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépbe járt. Később elkezdett jogot tanulni a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, de úgy tudjuk, hogy a diplomáját nem szerezte meg, az abszolutóriumig jutott. Elvált, egy gyermeke van.

Politikai pályáját – a vendéglátóiparnak hátat fordítva – az MDF-ben kezdte el. Majd amikor Hende Csaba Dávid Ibolyáékat otthagyta, hamarosan Marton is követte őt a Fideszbe, és hamarosan ő lett az ifjú vasi fideszes generáció egyik meghatározó tagja. 2002 óta önkormányzati képviselő, ebben a ciklusban egyéni körzetet is nyert, és a város alpolgármestere lett.

A politikai csúcsot valószínűleg akkor érte el, amikor rövid ideig Szombathely polgármestere lehetett. Amikor ugyanis Puskás Tivadar 2012 novemberében kórházba került, ő helyettesítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Kipotyognak a szombathelyi Fidesz erős emberei?

Állítólag Lazáryt, Martont és Szakályt sem indítják az önkormányzati választásokon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra