Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

De ki az a Thanos? És mi ez a film, amiért már bemutatása előtt odavan az egész világ?!

Soha nem látott hisztit gerjesztett a Bosszúállók: Végtelen háború. Most segítünk képbe kerülni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizennyolc film készült el eddig a Marvel Studios boszorkánykonyhájában. A tízéves utazás most fog beérni igazán, hiszen egy nagy all star listát felvonultatva a stúdió egy filmbe pakolva mutatja meg, mire is volt az egy évtizedes előkészület. Ha éppen nincs kedved, vagy időd végigülni 18 filmet, de nem akarsz lemaradni az év legnagyobb filmes durranásáról, akkor most figyelj, mert segítünk gyorsan képbe kerülni a Bosszúállókkal kapcsolatban.

Vasember (2008)

Minden a Vasemberrel kezdődött
imdb.com
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A Marvel univerzum első filmje volt, a Vasember. A film egyszerre pörgette be Robert Downey Jr. pályafutását és indította el a képregény-filmek aranykorát. A sztori nem volt túl bonyolult. Tony Stark a Tíz Gyűrű terrorszervezet fogságába esik, ott megépíti az első Vasember-páncélt, végül saját cégének társvezetőjével kell megküzdenie, aki jó bizniszt lát a Vasember-páncél katonai célokra való felhasználásában.

A film csupán annyit ágyaz meg a későbbi Bosszúállók franchise-nak, hogy a stáblista utáni jelenetben feltűnik Nick Fury, aki említést tesz arról, hogy Stark nem az egyedüli szuperhős a világban.

A Hihetetlen Hulk (2008)

A Vasember után csak hónapokat kellett várni és máris jött egy újabb mozaik darab. Bruce Banner Hulkká változik és egy menekülés az élete, miután a hadsereg hajtóvadászatot kezdett után, pedig ő csak gyógyulni akarna.

A filmben Hulk megküzd nemezisével a Förtelemmel, akiről azóta sem hallottunk a filmes univerzumban.

A stáblistás jelenetben Tony Stark tűnik fel, aki a whiskeyt vedelő Ross tábornokkal a Bosszúállókról kezd el beszélni.

Bár a filmfolyam része, ezt a darabok szokták leglazábban kezelni, mint a saga része. Egyrészt ugye a Bannert játszó Edward Nortont lecserélték Mark Ruffalora, másrészt pedig Hulk karakterét is rendesen átszabták.

Ross tábornokkal később pedig még találkozunk.

Vasember 2. (2010)

A Marvel addig ütötte a vasat, amíg az meleg. A nagyon várt Vasember 2. azonban sokaknak okozott csalódást. Sok emlékezetes nem is történt benne.

Tony Starkon revansot akar venni Ivan Vanko, aki azt állítja, hogy apja volt a társalkotója annak az ARC reaktornak, ami a Vasember páncélt is működteti. Tony végül játszi könnyen intézi el Ivant.

Thor (2011)

Megismerjük Asgardot, Thort, Lokit és Odint. Thor esetében az volt a jó, hogy mivel ő egy isten, túl sokat az eredettörténetével nem kellett bajlódni. Egyből zúzhatott a Mjölnirrel.

A film tulajdonképpen egy családdráma. Loki szokás szerint nem bír magával, aminek a levét Thor issza meg, akit apja száműz Asgardból, hogy aztán egy gyors személyiségfejlődésen keresztülmenve végül bizonyítsa rátermettségét.

A film végén találkozunk először a kockával és a S.H.I.E.L.D. bázissal, ami később a Bosszúállókban kap nagyobb szerepet.

Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2012)

Időrendben ez a film játszódik legkorábban, hiszen a Amerika kapitány a Második Világháború idején osztja a pofonokat. Ez az a film, ahol a Vörös koponya megtalálja a tesseractot, ami később még fontos lesz a nagy egésszel kapcsolatban. Ez rejti ugyanis az egyik végtelen követ, ami Thanosnak fontos lesz a világuralmi törekvéseihez.

Bosszúállók (2012)

Az első nagy csapat
imdb.com

Thanos első felbukkanása. A titán itt Loki segítségével akarja elfoglalni a Földet, ám a csínytevés istene nem számolt a Bosszúállókkal, na meg a Hulkkal.

Thanos egyébként csak a film végén tűnik fel. Addig meg mindenki a tesseractot hajkurássza. A filmben egyébként már egy másik végtelen kő is felbukkan Loki jogarába rejtve.

Vasember 3. (2013)

A nagy folyamhoz ennek a filmnek nincsen sok köze. Tony Stark megküzd az extremisszel és kiderül, hogy a Mandarin és a Tíz Gyűrű terrorista csoport csupán szemfényvesztés.

Thor: Sötét világ (2014)

Egy újabb végtelen kő kerül elő, ezúttal az aether, ami a sötét tündék akarnak felhasználni világuralmi terveikhez. Loki tovább szövi terveit, Thor pedig megállítja a világ pusztulást. Az aether pedig a Gyűjtőhöz kerül.

Összesen hat végtelen kő létezik. Ezzel pedig már három került elő. Thanos célja ugyanis az, hogy mind a hatot egy helyen tudja és ezzel az egész univerzumot a saját akarata szerint irányíthassa.

Na de haladjunk, bőven van még film.

Amerika kapitány: A tél katonája (2014)

Ez a film sem tesz sokat hozzá a harmadik Bosszúálló-film előkészítéséhez. Inkább a S.H.I.E.L.D. és Hydra-vonalat varrja el szépen. Illetve visszahozza az életbe Buckyt, a Kapitány legjobb barátját, akinek később még fontos szerepe lesz a filmfolyamban.

A galaxis őrzői (2014)

Ez a film viszont rendesen építi tovább Thanos és a végtelen kövek fonalát. Űrlord talál egy gömböt, ami egy újabb végtelen követ rejt. Az egész film gyakorlatilag ennek a gömbnek a hajkurászásáról szól. Végül a Nova hadtest teszi rá a kezét és vonják őrizetük alá. Valószínű Thanos ezt majd a Végtelen háborúban gyorsan el is csaklizza.

Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Azért a csapaton belül is vannak kisebb nézeteltérések
imdb.com

A Bosszúállók megint összeállnak, ezúttal Loki jogarát keresik, azt, aminek az első Bosszúállók-film végén nyoma veszett. Meg is találják Tony Stark pedig egy mesterséges intelligenciát alkot belőle, ami azonban ahelyett, hogy megvédené az emberiséget ellene fordul. A Föld legnagyobb hősei azonban legyőzik Ultront. A jogarban lévő Elme követ pedig Vízió kapja meg.

Ha valaki már elveszítette a fonalat, akkor gyorsan ismétlek. Hat végtelen kő van, most már négy (tesseract, jogar, aeter, gömb) előkerült.

A Hangya (2015)

A nagy folyamhoz ez a film is csak lazán kapcsolódik. Scott Lang kap egy vagány ruhát, amivel hangya méretűre tud zsugorodni, és még a hangyákkal kommunikálni is tud.

Meg kell védeni a technológiát egy pénzéhes vállalatvezetőtől, aki barna kenyérért kiárulná azt.

Amerika kapitány: Polgárháború (2016)

A Marvel hősei egymásnak esnek, egy külsős személy ugyanis rendesen úgy kavarja a szálakat, hogy mind irtó morci legyen egymásra. A legfőbb oka ennek egyébként az a Bucky, aki az Amerika kapitány: A tél katonájában bukkan fel.

Bár a film jó darab, Thanoshoz ez sem visz minket közelebb.

Doktor Strange (2016)

A doktor története azonban már inkább egy újabb lépés a harmadik Bosszúálló-film felé. Előkerül ugyanis még egy végtelen kő, Agamotto szemében, ami egy nyaklánc végén fityeg.

Ezzel tehát már az ötödik kőnél tartunk. Kettő van a Földön. Egy a Gyűjtőnél, egy a Nova hadtestnél és egy Lokinál. Ja, ez utóbbinál még nem tartunk.

A szálakat végig Thanos mozgatta a háttérből
imdb.com

A galaxis őrzői vol. 2. (2017)

Megismerkedünk egy élő bolygóval, és kiderült az Űrlordról, hogy biz ő ennek a bolygónak a fia.

Pókember: Hazatérés (2017)

Pókember végre kap egy normális Marvel-filmet, de Thanos kövei ebben a történetben sem kerülnek elő.

Thor: Ragnarök (2017)

Mindamellett, hogy az egyik legszórakoztatóbb Thor-film, megsemmisül Asgard, Thor elveszíti a haját, fél szemét és a Mjölnir is, a tesseract végre Lokihoz kerül. Megint. Merthogy az első Bosszúállók-filmben is ezt hajtotta a csínytevés istene.

Fekete párduc (2018)

A Végtelen háború köveihez ennek a filmnek sincsen köze. Maximum olyan szempontból érdekes a továbbiakban, hogy a megismerkedünk Wakandával, azzal a képzeletbeli afrikai országgal, ami jórészt a Végtelen háború helyszínét szolgáltatja majd.

A többi április 26-tól a mozikban derül ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés