Másfél millió euró a tét - bónuszként egy Európa Kulturális Fővárosa cím is járhat Szombathelynek

És már pavilonunk is van, ahol meg lehet mondani, kinek mi jut eszébe a városról. A legtöbb embernek egyébként a zöld.

Pavilonmegnyitóra volt ma hivatalos Szombathelyen a sajtó, méghozzá az Európa Kulturális Fővárosa 2023 - ó, pardon maradjunk a már bevezetett formánál! - 202III projekt első szemmel látható állomásához a Fő térre.

Táncosokkal nyitották meg a pavilont a Fő téren
Nagy Zoli

A cím elnyeréséhez folytatott versenyben a szombathelyi városvezetés ugyanis segítséget kér a városlakóktól, hogy minél hatékonyabban tudjanak lobbizni. A pályázatot december 20-ig kell leadni, ebben pedig szeretnének megjeleníteni minden olyan elemet, ami Szombathelyt képviseli. A pavilon tehát - bármennyire is vizionáltunk pofásan dizájnolt kisházat, csak egy megszokott fabódét kaptunk - most azért nyitott ki, hogy mindenki kézbe foghassa és kitölthesse azt a négy oldalas kérdőívet, aminek a válaszait összegezve újabb hasznos pontokkal bővülhet a pályázati anyag.

A kérdőív olyan kérdéseket tartalmaz, mint például, hogy milyen színnel jellemeznénk a várost, milyen hírességek laknak nálunk - vagy hogy Szombathely melyik pontján csuknánk be a szemünket, merthogy az a legelhanyagoltabb.

Arra is lehet válaszolni, hogy ki milyen médiafelületről tájékozódik rendszeresen (ez itt például a Nyugat.hu, csak úgy gyorsan megjegyzem).

202III-as toll is van ám
Nagy Zoli

A kérdőívet online is ki lehet tölteni, ide kattintva .

Az ív pár hete megjelent már a Savaria Fórumban is. Eddig hatszázan töltötték ki és adták le a városházán. A mostani pavilonnyitásnak nem titkolt célja, hogy a Karneválra érkezőket is válaszadásra tudják csábítani.

Ha sikerülne elnyerni a címet, és 202III-ban Szombathely lehetne Európa kulturális fővárosa, akkor a cím mellé másfél millió eurót zsebelhetne be a város. A kiírás szerint egy magyar mellett egy brit város kaphatja meg a kitüntetést.

Nagyon várják ide az íveket
Nagy Zoltán

A polgármester nem foglalkozik a logó-üggyel

Még a projekt logójának bemutatásakor írtunk róla Már megint egy szombathelyi logó, aminek nyúlásszaga van 2017. June 17. 13:34 , hogy a szombathelyi győztes pályamű kísértetiesen hasonlít egy amerikai grafikus által 2012-ben készített logóra.

Szombathely 2023 logó

Ma végre Puskás Tivadar szombathelyi polgármestert is meg tudtuk kérdezni, hogy mi a véleménye a plágiumgyanúról.

Semmi. Puskás ugyanis azt mondta, hogy ő ezzel nem foglakozik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet