Másodszor is elfogták Győrben egy prostituált gyilkosát, akit korábban a bíró baleknak nevezett

Ismerősei szerint a férfi alapjáraton egy békés szobafestő volt. Csak hát a szerelem.

A győri rendőröknek 2022. szeptemberében jutott tudomására az információ, hogy egy emberölés bűncselekménye miatt keresett 49 éves magyar állampolgár egy győri társasház harmadik emeleti lakásában bujkálhat.

Az értékes információ birtokában az egyenruhások és a nyomozók közösen, összehangolt akció során, 2022. szeptember 21-én a győri lakásba bejutva megtalálták azt a 49 éves férfit, aki ellen a Győri Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja emberölés bűncselekmény elkövetése miatt bocsátott ki körözést.

Az intézkedő rendőrök a középkorú személyt elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították, és a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, hogy a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését megkezdje.

Ezt – és az elfogást dokumentáló videót - közölte pénteken a Police.hu , a nem mindennapi előzményeket az Új Szó fedte fel.

Ezek szerint a most 49 éves P. Ferenc 10 évvel ezelőtt csavarkulccsal leütött  és megfojtott egy 23 éves prostituáltat Győrben.

Tettének legfőbb oka volt, hogy Mercédesz mintegy 10 millió forintot húzott le róla, és a férfinak csak akkor nyílt ki a szeme, amikor a fiatal nő Olaszországban is meglopta.

„A barátok azt vallották a tettét bánó és mindent beismerő férfiről, hogy nem agresszív, egy szolid, szorgalmas szobafestő, akit a szakértő is visszafogottnak és szorongó természetűnek írt le. Szinte bizonyos, hogy élete egyetlen kirohanása volt a 2012. október 29-i, akkor viszont négy percig fojtogatta áldozatát, Mercédeszt” - írja a lap.

A tárgyalás során a bíró a tettest „balek”-nak nevezte, aki nem látott a szerelemtől.

A gyilkosság után a férfi az ágyra helyezte a áldozatát, betakarta , majd győri panelházak lépcsőházaiban bujkált. Aztán feladta magát, és amikor a rendőrök a nővérénél jöttek érte, azt mondta nekik, hogy „Tudom, miért jöttek, igen, én voltam”. 

12 év börtönt kapott, amiből 8-at le is ült. Csakhogy 2021 nyarán nem jelent meg a pártfogójánál. Ismét eltűnt, de most nem a lépcsőházakban bujkált, hanem egy lakásban rejtőzködött. Innen vitték most be a rendőrök.

Ha nem tudja megmagyarázni, miért tűnt el, le kell ülnie az elengedett 4 évet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló