Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Maszk és kesztyű nélkül is igazoltathat a rendőr

Az országos tiszti főorvos állásfoglalását veszik figyelembe az ORFK szerint.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Részletes protokoll írja elő, hogy mikor, hogyan kell védekezniük a járvány alatt a rendőröknek, a maszkokkal és kesztyűkkel kapcsolatban például az országos tiszti főorvos ajánlását veszik figyelembe. - írja a hvg.hu - A rendőrségi törvény és a szolgálati szabályzatáról szóló BM rendelet alapján a rendőr arcmaszk és kesztyű nélkül is igazoltathat. A jelenlegi koronavírusos járványhelyzet miatt ugyan van védőfelszerelés a járőröknél – többek közt maszk és kézfertőtlenítő, egy korábbi közlésük szerint –, de azt nem feltétlenül kell használniuk. A védőkesztyűkel és védőmaszkokkal kapcsolatban például az országos tiszti főorvos állásfoglalását veszik figyelembe az ORFK szerint. Amennyiben az eljárási cselekményhez elengedhetetlen a személyes kontaktus, a rendőr előzetesen ellenőrzi, hogy az érintett szerepel-e a hatósági házi karanténba kerültek nyilvántartásában. Ha szükséges, a rendőr megfelelő védőfelszerelést visel. Az intézkedéssel érintettet nyilatkoztatják is esetleges tüneteire, fertőzöttségére vonatkozóan – közölték a lappal. Az igazoltatottnak pedig kötelessége együttműködni, így ha a rendőr erre felszólítja, át kell adnia a kért okmányokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra