MÁV: Budapest-Sopron négy óra, késésrekord

Pótlóbuszról szálltak pótlóbuszra az utasok, aztán azt is pótolni kellett.

230 perc alatt jutottak el Sopronba azok az utasok, akik december 1-én este Budapest-Kelenföldről indultak el a MÁV-val – írja a Telex egy olvasójuk beszámolója alapján.

Az utasok az 1-es vonal felújítása miatt eleve busszal indultak el, mivel Budapest-Kelenföldtől Tatabányáig minden belföldi IC vonat helyett vonatpótló autóbuszok járnak. Tatabányán azonban közölték velük, hogy a vonat nem indul el Tata állomáson történt biztosítóberendezési hiba miatt.

Azt az információt kapták, hogy pótlóbusszal tudnak eljutni majd talán Almásfüzitőig, ahonnan ismét vonat közlekedik tovább.

Hosszabb várakozás után megérkezett a pótlóbusz, ám az Vértesszőlősön, az állomás közelében megsérült. A lap nem írja, mi történt, de a képek alapján talán egy közlekedési táblával ütközhetett.

A pótlóbusz pótlására nemsokára megérkezett egy másik busz. Ennek a sofőrje azonban nem ismerte a vonalat – írja a lap –, így olyan lassan jutottak el Almásfüzitőre, hogy mire megérkeztek, ott már nem várt rájuk vonat.

Az állomás forgalmi szolgálattevője állítólag csak annyit tudott segítségül mondani, hogy „talán lesz egy vonat, körülbelül egy óra múlva”. Ez végül tényleg jött, és el is jutott Sopronba.

A Telex kereste az esettel kapcsolatban a MÁV sajtóosztályát, a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet