Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Félmillió támogatóját veszítette el a Fidesz pár hónap alatt

A távozók azonban nem választanak új pártot, a bizonytalanok táborát szaporítják.

A választások előtti utolsó Medián-felméréshez képest mintegy hét százalékot esett a Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében. Ezzel párhuzamosan ennyit nőtt a bizonytalanok aránya - olvasható a legfrissebb HVG-ben.

Az intézet elemzése szerint a kormánypárt támogatóinak és a bizonytalanoknak a száma együtt mozog. Ha csökken a Fidesz népszerűsége, akkor nő a bizonytalanok száma, és viszont.

Forrás: nol.hu

Ez azt mutatja, hogy az ellenzék nem tudja megszólítani a Fidesz csalódott szavazóit, ők inkább a tétlenségbe menekülnek, és ha számukra pozitívumot látnak, visszatérnek a kormánypárthoz.

Éppúgy, mint most, a Fidesz elvándorolt félmillió szavazója a bizonytalanok táborát növeli, május óta 25 százalékról 31 százalékra nőtt a bizonytalanok aránya. A Fidesz támogatóinak aránya pedig - a teljes lakosság körében - 41 százalékról 37 százalékra csökkent.

A Fidesz a teljes lakosság körében 37 százalékon áll. Az ellenzéki pártok csak a pincében versenyezhetnek, mert ebben a társadalmi csoportban egyik sem éri el a kétjegyű tartományt. A Jobbik 9, az MSZP 8, a DK pedig 6 százalékot ér el a teljes népességben. Az LMP 3 százaléka a Medián szerint nem lenne elég a küszöb megugrásához, a többiek pedig ennél is rosszabbul szerepeltek a szeptemberi mérésben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra