Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megelőzte a Jobbik az MSZP-t

A Medián mérése szerint három százalékpont a Jobbik előnye. A Fidesz biztosan vezet.

A Medián április végén, a HVG megbízásából végzett közvélemény-kutatása szerint három párt képviselői jutnak biztosan az Európai Parlamentbe. A legnépszerűbb továbbra is a Fidesz, a biztos szavazók 56 százaléka támogatja a pártot. Ebben a szegmensben a Jobbik 17, az MSZP 14 százalékon áll.

Medián

Csak három párt

Az Együtt 2014 4, az LMP szintén 4 százalékot kapott a biztos szavazók körében, a DK pedig kettőt. A teljes népesség körében a Fidesz 39, a Jobbik 14, az MSZP 11 százalékon áll, az E14 és az LMP itt is holtversenyben, 4 százalékon van, a DK pedig 2 százalékon.

Mindez azt jelenti, hogy ha ezek az eredmények születnek meg május 25-én, akkor a Fidesz, a Jobbik és az MSZP jut az Európai Parlamentbe, más nem, mert itt is 5 százalékos a küszöb.

A Medián mérése kiterjedt arra is, hogyan emlékeznek az emberek az április 6-i választásra. Érzékelhető a győzteshez húzás tendenciája, egyrészt abban, hogy a választópolgárok 75 százaléka emlékezik úgy, hogy szavazott, a valós adat 61,8 százalék volt.

53 százalék mondta azt, hogy a Fideszre szavazott áprilisban, valójában a szavazatok 45 százalékát kapta meg a kormánypárt.

A május 25-i, EP-választáson egyébként 46 százalék ígéri biztosra a részvételt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra