Idén is csatlakozott a Szombathely Városi Vásárcsarnok a Nyitott Piacok Napjához, amelyet 19 helyszínen rendeztek meg az országban pénteken délelőtt.
Azért, hogy az árusokat és a termékeket még közelebb vigyék a vásárlókhoz 15 kóstolópontot alakítottak ki az élelmiszercsarnokban, a hátsó csarnokban rendhagyó módon egy divatbemutatón keresztül mutatták meg, hogy a piac is lehet trendi.
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai BikeSafe regisztrációs lehetőséggel és kiberbiztonsági tanácsokkal készültek, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig a mustgáz veszélyeire hívták fel a figyelmet, de egészségügyi szűrés is volt többek között.
Óvodás csoportokat láttak vendégül és játékos feladatokat szerveztek a zöldség és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére.
Mivel az országos rendezvény a szőlő köré építette a programokat, napközben a sok-sok finomság mellett szőlőt is lehetett kóstolni: a Soproni borvidék legdélibb gyöngyszeme, Vaskeresztes méltán híres borásza, Garger Imre hozott szőlőt, bort egy kis kóstoltatásra. Sőt, borleves is készült és minden mentes süti sütő versenyt rendeztek.