Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még csak tíz évesek, de már robotokat építenek és programoznak

Szombathelyi robotika versenyen jártunk.

Önállóan működő mobilrobotot hoztak létre a közép- és általános iskolás csapatok a Harmadik Szombathelyi Robotversenyen. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület az AGORA Szombathelyi Kulturális Központtal együttműködve szervezte meg a fiatal tehetségek megmérettetését.

A versenyzőknek két órájuk volt arra, hogy olyan Lego-robokat építsenek meg, amelyek képesek önállóan mozogni és tárgyakat mozgatni. A fiataloknak nem csak programozáshoz, hanem az építéshez is érteniük kellett.

Az egyik főszervezőtől megtudtuk, hogy a verseny célja, hogy tudatosítsák a gyerekekben, hogy a konstrukció képesség nagyon fontos lesz az életük során. A robotika versenyekkel próbálják ösztönözni a fiatalokat arra, hogy merjenek újítani és fejlesszék problémamegoldó készségüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video

Tovább az oldalra