Még csak tíz évesek, de már robotokat építenek és programoznak

Szombathelyi robotika versenyen jártunk.

Önállóan működő mobilrobotot hoztak létre a közép- és általános iskolás csapatok a Harmadik Szombathelyi Robotversenyen. A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület az AGORA Szombathelyi Kulturális Központtal együttműködve szervezte meg a fiatal tehetségek megmérettetését.

A versenyzőknek két órájuk volt arra, hogy olyan Lego-robokat építsenek meg, amelyek képesek önállóan mozogni és tárgyakat mozgatni. A fiataloknak nem csak programozáshoz, hanem az építéshez is érteniük kellett.

Az egyik főszervezőtől megtudtuk, hogy a verseny célja, hogy tudatosítsák a gyerekekben, hogy a konstrukció képesség nagyon fontos lesz az életük során. A robotika versenyekkel próbálják ösztönözni a fiatalokat arra, hogy merjenek újítani és fejlesszék problémamegoldó készségüket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video