Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még mindig Répcelakon edz a szombathelyi kézilabdacsapat

Az edző szerint így nehéz lesz szakmailag értékelhető munkát végezni, az 50-szeres válogatott játékos pedig kifakadt, hiszen a csarnokmizéria miatt egyszer már vádliszakadást szenvedett.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eredetileg úgy volt, legalábbis minden jel arra utalt, hogy november 16-án játssza utolsó mérkőzését Répcelakon a világ egyik legerősebb bajnokságában szereplő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (a Mosonmagyaróvár elleni rangadót egyébként meg is nyerték a lányok elsöprő játékkal, 32-26-ra ).

A bajnokság jelenleg a Japánban zajló kézilabda világbajnokság miatt szünetel, a következő fordulót december 31-én rendezik.

Az új városvezetés többször is elmondta, egyik első lépése az lesz, hogy megszünteti a méltatlan helyzetet, és visszahozza a városba az NB I-es kézilabdacsapatot.

Ennek egyébként már rég meg kellett volna történnie, hiszen a 2019. június 18-án hozott, 335/2019. (VI.18.) Kgy. sz. határozat 5. pontja kimondta: „A Közgyűlés felkéri az ügyvezetőt, hogy 2019. június 30. napjáig kössön megállapodást a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiával annak érdekében, hogy 8 NB I-es hazai mérkőzésre és az edzésekre a Haladás Sportkomplexumban kerülhessen sor.”

Még mindig Répcelakon edz az SZKKA
szombathelyikezilabda.hu

A szerződés azonban nem köttetett meg, a csapat kálváriájáról már többször írtunk, a városvezetők a probléma egyik fő forrásaként a Haladás Sportkomplexumot vezető Gál Sándort nevezték meg, akit mivel nem hajtotta végre a fenti határozatot, az október végi közgyűlésen le is váltottak , helyére Jagodits Rómeót nevezték ki.

Innentől minden sínen, gondolhatnánk, hiszen az SZKKA beköltözhet a Haladás-csarnokba, és megoldódnak a teremgondok. Ám nem így történt, tegnap ugyanis megjelent egy cikk a csapat hivatalos honlapján a szünetben zajló alapozó munkáról, melynek már a címe is sokat elárul: „Vajon meddig kell még Répcelakon készülnünk?”

A Nyugat.hu úgy tudja, a Jagodits-féle új vezetés annyit intézett el, hogy az SZKKA a hazai mérkőzéseit valóban a Rohonci úti létesítményben játszhatja, ám ott edzeni csak egyszer, közvetlenül a mérkőzést megelőzően tudnának Biljana Bandelierék.

A szombathelyi csapat tehát továbbra is Répcelakon edz, ami több problémát is felvet. Az egyik, hogy azzal még nem hozták vissza a városba a kézilabdacsapatot, hogy a bajnoki meccseit a Haladás-csarnokban játszhatja, hiszen szakmailag annak nem sok értelme van, hogy a lányok továbbra is albérletben készülnek, majd a mérkőzésekre beköltöznek Szombathelyre. A teremsportágaknál kifejezetten nagy jelentősége van annak, hogy egy csapat „belakja” a saját, hazai pályáját. Gondoljunk csak bele, ez olyan lenne, mintha a Falco hétköznap a Nagy Lajos Gimnáziumban edzene, majd hétvégén az Aréna Savariában fogadná ellenfeleit. Megszűnne a hazai pálya előnye a riválisokkal szemben…

A másik, ami pedig talán még ennél is fontosabb, hogy a játékosok sérülésveszélynek vannak kitéve, hiszen a parketta jóval keményebb, emiatt már így is többen ízületi-, vádli- és Achilles-sérülésekkel küszködnek. Az 50-szeres magyar válogatott beállóst, Mayer Szabinát például vádliszakadás miatt hetekre kénytelen volt nélkülözni a szakmai stáb.

A napi ingázásról és annak költségeiről pedig még nem is beszéltünk...

„Ha a körülmények nem változnak és ugyanígy kell edzenünk, akkor nem tudom megígérni a jó eredményeket, mert a csodában lehet bízni, de elvárni nem”

Marosán György vezetőedző, Farkas József másodedző és Mayer Szabina is elmondta a klub honlapjának, hogy bizony jó lenne már ott készülni, ahol a hazai meccseiket játsszák majd.

- Az ősszel elért eredményeinkkel átléptük a határainkat, nem várható el reálisan sportteljesítmény ilyen körülmények között, így, hogy naponta utaznia kell a csapatnak edzésre. Azáltal, hogy 50 km-re edzünk, nem nyílik lehetőségem napi 2 edzést tartani, ami az én edzésrendszeremben azt jelenti, hogy az szeptembertől 32-vel kevesebb edzése volt a csapatnak a tervezettnél, ez aluledzettséget eredményez, ami sérüléshez vezet. Az, hogy különböző csarnokokban edzünk, szintén borítékolja a sérülést a talajváltozás miatt, mivel keveset és különböző talajon edzünk, az achilles és térdsérülések nem, hogy lehetségesek, hanem egészen biztosan megtörténnek ebben a párosításban. Fiatal csapatról lévén szó, a tehetséggondozásban az egyéni képzéseknek kiemelt szerepe lenne, erre jelenleg nincs lehetőségünk. Nagyon örülök a szenzációs őszi szereplésünknek, vagy fogalmazhatnék úgyis, hogy a fantasztikus másfél évnek amióta dolgozója és része vagyok a szombathelyi kézilabdának, de mindig őszinte voltam a szurkolókkal és a környezetemmel, ha a körülmények nem változnak és ugyanígy kell edzenünk, akkor nem tudom megígérni a jó eredményeket, mert a csodában lehet bízni, de elvárni nem - nyilatkozta a vezetőedző.


Frissítés:

Frissítés:

Cikkünkben leírtakra közleményben reagált a répcelaki sportcsarnok. A közleményt változatlan formában közöljük:


A 2017. nyarán átadott Répce Sportcsarnokban már a tervezéskor komoly hangsúlyt kapott a kézilabda terem sportpadlózata, így végül a szakértői vélemények figyelembevételével a Gerflor PVC borítás mellett döntött az építő Répcelaki Sportegyesület és Répcelak Város Önkormányzata, azaz a cikkben szereplő parketta megnevezés hibás.

Az említett sportpadlóról Mihalik Gábor, a Gerflor képviselője a következő hivatalos ismertetőt bocsátotta rendelkezésünkre: A 7 mm vastag, P1-es szabványú, két habhátoldal réteggel ellátott Taraflex Evolution PVC padló előnye többek között, hogy puha felületet biztosit, csökkentve az esések során keletkező rövid távú sérüléseket. Az alátét rendszerben található tömör poliuretán talpak végett az összesített erőleépülés 65.5%, ami kimagasló értek. A kombinált rendszer ötvözi a parketta es a PVC előnyeit, azaz a parkettához hasonló kimagasló erőleépülés, a PVC adta puha felület és könnyű tisztíthatóságot biztosítva. Mellékesen, a Taraflex burkolat Olimpiák, es Világbajnokságok hivatalos burkolata, es többek között nagy csapatok is ezen játszanak hosszú-hosszú éveken át.


Gallen Ervin
Répce Sportcsarnok (Répcelak)
létesítményvezető
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés