Még októberben újabb két tüntetés lesz a tanárokért

„A magyar oktatási rendszer sose cipelt ennyi súlyt egyszerre a nyakában."

Október 14-ére sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). A PSZ közleményben kérte az oktatás valamennyi dolgozóját, hogy amennyiben tehetik, csatlakozzanak a sztrájkhoz - írja a Telex .

„Ahhoz, hogy ez jogszerű lehessen, október 7-én, pénteken 16 óráig be kell jelenteni a sztrájkot az intézményvezetőknek” – teszi hozzá a PSZ. A szervezet közleményében azt is írja, hogy a tagjai részt fognak venni egy másik tüntetésen is, a diákok október 23-ára hirdetett szolidaritási tüntetésén.

„A szakszervezet mindent elkövet, hogy a kormány vegye figyelembe: már a társadalom sem hagyja, hogy a diákok jövőjét feláldozza a kormány” – zárták a közleményben soraikat. Az október 23-i „Szolidaritási tüntetés a tanárainkért” elnevezésű eseményt az ADOM Diákmozgalom szervezi, a helyszín a Széchenyi tér, az időpont pedig délután 4 óra.

Az esemény úgy fogalmaz: „A magyar oktatási rendszer sose cipelt ennyi súlyt egyszerre a nyakában: alulfizetett tanárok tanítanak elavult tananyagot, kimerült és traumatizált diákoknak, rosszul szigetelt épületekben, 14-16 fokos hőérzetben. Az elmúlt években számtalan csoportnak hagyta az érdekeit figyelmen kívül a kormány.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek