Megalakult az első LMBTQ jogokkal foglalkozó országgyűlési képviselőcsoport Magyarországon

Történelmi pillanat.

Az öt ellenzéki párt és a magyar civil szféra közel egyéves munkájának köszönhetően 2022. október 11-én megalakult Magyarország és a Magyar Országgyűlés első, kifejezetten LMBTQ jogokkal foglalkozó képviselői csoportja, ami a Sokszínű Magyarországért – Országgyűlési képviselői csoport az LMBTQ emberekért nevet kapta – számolt be Facebook-oldalán a Momentum.

Mint írják, a munkacsoport történelmi jelentőségű lépés nem csak a Magyar Országgyűlés és a magyarországi emberi jogok szempontjából, hanem a magyar civil szféra, illetve a civilek számára is, hiszen hidat képez a politikai élet és a civilek között.

A kedden tartott alakuló ülésen 11 országgyűlési képviselő vett részt az öt alapító pártból: a Momentumból, a DK-ból, a Párbeszédből, az MSZP-ből és az LMP-ből.

A csoport elnökének Bedő Dávid momentumos parlamenti képviselőt választották, aki a bejelentő sajtótájékoztatón elmondta: „Nem mehetünk el amellett, hogy a szabadság és az emberi jogok súlyosan sérülnek, így megalakult az ország első frakcióközi képviselői csoportja, mely az LMBTQ-jogokkal foglalkozik.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet