Megépülhet az autisták új nappali ellátását végző intézmény Szombathelyen

Ehhez viszont el kell nyerni egy uniós pályázatot.

Bruttó 680 millió forint támogatást nyerhet el a szombathelyi önkormányzat a Pozsonyi utca 47. alatti intézet bővítésére az Európai Uniótól, miután a városi közgyűlés megszavazta, hogy induljanak a pályázaton.

Az ingatlanon most egy 40 idős ember nappali gondozását végző otthon áll a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ működtetésében.

A Pozsonyi utca 47.
Forrás: googlemaps.com

Az elképzelés szerint a Pozsonyi utcai otthonban bővítik a jelenlegi nappali ellátás kapacitását, kialakítanak egy legalább 24 fős nappali intézményt autizmus spektrum zavarral élők számára, és legalább 14 férőhellyel növelik a demens nappali ellátást.

A meglévő épületeket felújítják, átalakítják és kibővítik. Megtartják a földszintes elrendezést, és korszerű energetikai berendezésekkel látják el.

Itt történik a bővítés
Forrás: googlemaps.com
Az épületeknek kertkapcsolatuk lesz, árnyékolókkal ellátott teraszok, zöldfelületek kapcsolódnak hozzájuk.

Ha a pályázat sikeres lesz, a tervek szerint 2026 végére megépül az új otthon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet