Megérkezett Magyarországra a második Panzerhaubitze 2000-es önjáró löveg - ki is állítják a Városligetben

Szombaton akár meg is nézheti a Honvédség legújabb beszerzését, ha arra jár.

"A mai napon a második PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett meg hazánkba, melynek segítségével tovább folytatjuk a páncélos és tüzérségi erő újjáépítését" - közölte szerda este Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Mindezt a magyar kormány által létrehozott Honvédelmi Alap teszi lehetővé a "háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére" - tette hozzá a miniszter.

De, ami ennél is érdekesebb: meg is lehet nézni "a Magyar Honvédség megújult tüzérségi erejének legújabb szerzeményét" , mégpedig szombaton a Városligetben.

Magyarország egyébként összesen 24 Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackot vásárolt a német Krauss-Maffei Wegmanntól - derült ki a 24.hu cikkéből. A lap szerint ez a világ egyik legjobb önjáró löveg típusa, 155 milliméteres lövedékeivel körülbelül 30 kilométeres lőtávolságra tüzelhet nagy pontossággal, de rakéta-póthajtású lövedékekkel ez a távolság akár 55-60 kilométerre is növelhető.

Így néz ki:

Panzerhaubitze 2000
Szalay-Bobrovniczky Kristóf / Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet