Meghallgatta a Fertőt védő civileket az UNESCO

A Fertő Tó Barátai Egyesület és a Greenpeace Magyarország képviselői is elmondhatták a beruházással kapcsolatos aggodalmaikat.

Az UNESCO-misszió ( tegnap itt írtunk a látogatásuktól) ma Ausztriában folytatta a tanácskozást. Ezúttal a civilek is lehetőséget kaptak arra, hogy elmondják észrevételeiket és megfogalmazzák kifogásaikat a Fertő partján tervezett beruházásokkal kapcsolatban. Az UNESCO-ICOMOS-RAMSAR szakértői tanácsadó misszió azt vizsgálja, hogy Ausztria és Magyarország betartja-e, és ha igen, milyen mértékben a Fertő tavi világörökségi területre vonatkozó szabályokat.

Akik hallgatták a Fertő ügyében felszólalókat...
Nyugat.hu

Mint megtudtuk, a magyar kormány részéről négyen vettek részt a keddi tanácskozáson, hárman az építésügyi minisztérium képviseletében, egy küldött pedig a külügytől. A civileket és a környezetvédőket a Fertő Tó Barátai Egyesület képviseletében Major Gyula, valamint a Greenpeace Magyarországtól Rodics Katalin képviselte. Marton János a Freunde des Neusiedlersees nevében ugyancsak a civil természetvédők nevében kapott szót, Nagy Zsuzsanna pedig a tolmács szerepét vállalta.

... és akik felszólaltak: Major Gyula, Rodics Katalin, Marton János és Nagy Zsuzsanna.
Nyugat.hu

Az UNESCO, az ICOMOS és a RAMSAR képviselői jegyzeteltek, figyeltek, meghallgatták Fertő civil képviselőit - tudtuk meg a résztvevőktől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet