Meghalt Alekszej Navalnij

Az orosz ellenzék korábbi vezetője 47 éves volt.

Elhunyt Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék korábbi vezetője - írja az oroszországi börtön közlésére hivatkozva a Sky News, amit a Telex vett észre.

A közlemény szerint "2024. február 16-án a 3. számú büntetőtelepen A. A. Navalnij elítélt egy séta után rosszul érezte magát, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. Az intézet egészségügyi dolgozói azonnal megérkeztek, és sürgősségi orvosi csapatot hívtak. Minden szükséges újraélesztési intézkedést elvégeztek, de ezek nem hoztak pozitív eredményt."

"A sürgősségi orvosok megállapították az elítélt halálát" - írják.

Navalnijt az északi sarkkör közelében, Oroszország egyik legszigorúbban őrzött börtönében tartották fogva. 2021-ben ítélték el, de ezután is több eljárásban kapott további éveket, jelen állás szerint 74 éves koráig börtönben lett volna.

Alekszej Navalnij 47 éves volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet