Meghalt O. J. Simpson

Simpson az amerikai futball hőséből lett gyilkossággal vádolt botrányhős.

Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson feladta a rák elleni küzdelmet. Halálakor gyermekei és unokái vették körül, akik a magánéletük és gyászuk tiszteletben tartását kérik - írja az BAC nyomán a 444.

O. J. Simpson hatalmas vihart kavart az Egyesült Államokban annak idején. A férfi a futball ünnepelt sztárjából avanzsált egy gyilkosság elkövetőjévé, az ügye pedig hatalmas vitát robbantott ki az igazságszolgáltatásról és az etnikai kérdésről.

Simpson egyetemi és profi futballistaként rekordokat döntött, majd sportriporterként, film- és televíziós színészként, valamint vállalati szóvivőként - leginkább a Hertz autókölcsönző cég szóvivőjeként - növelte hírnevét és vagyonát.

O. J. Simpson az évszázad tárgyalásán, 1995-ben
ABC News

Mindez 1994. június 12-én változott meg, amikor Simpson volt feleségét, Nicole Brown Simpsont és barátját, Ron Goldmant brutálisan halálra késelték az előbbi Los Angeles-i háza előtt. A rendőrség napokon belül bejelentette, hogy a gyilkosságok miatt letartóztatja az egykori futballsztárt.

Öt nappal a gyilkosságok után 95 millió amerikai nézte végig, ahogy Simpson fehér Ford Broncója mintegy két órán át menekült a rendőrök elöl, miközben a hátsó ülésen Simpso egy kézifegyverrel fenyegetőzött, hogy megöli magát. Végül megadta magát a rendőrségnek, és bíróság elé állt a gyilkosságok miatt.

1995 októberében felmentették a bírósági tárgyaláson, amelyet naponta közvetített a televízió, és amely nemzetközi szenzációvá vált.

Simpsont 2017. október 1-jén engedtek szabadon, miután 9 évet ült a börtönben fegyveres rablás miatt. A férfi 76 éves volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek