Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Meghalt Rakos Gyula szombathelyi és soproni orvoslegenda

Betegek százainak életét mentette meg.

"Egy Angyallal kevesebb a Földön, egy Csillaggal több az Égen. Köszönjük az erőt és a rengeteg szeretetet, amit küldtetek Neki!" – írja Rakos Gyula testvére a Facebookon, így értesítve a közvéleményt a legendás orvos haláláról.

A hírt a Sopronmédia.hu is megerősítette.

Rakos Gyula 1981-ben diplomázott a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1985-ben általános sebészeti szakvizsgát tett.

Rakos Gyula
Soproni Téma

Dolgozott a szombathelyi és a soproni kórházban, betegek százainak az életét mentve meg.

Tudományos munkásságának középpontjában a colorectalis sebészet, az aranyeresség és a doppleres műtét kidolgozása áll – írja róla a soproni kórház, ahol 2019-ben megkapta a legrangosabb elismerését, az Erzsébet-díjat.

Rakos Gyula

A zalai származású Rakos Gyula a Pécsi Orvostudományi Egyetemen diplomázott 1981-ben. Közel két évtizeden át a szombathelyi Markusovszky-kórházban dolgozott, 1998-tól 2000-ig az orvosigazgató klinikai helyetteseként. Ezt követően a sárvári kórház osztályvezetője és a celldömölki sebészet szakmai vezetője volt, majd sikerrel megpályázta a soproni kórház osztályvezetői posztját. Szakmai életútja során Németországban megismerkedett a műtéti technikák legkorszerűbb eljárásaival. 2008. október 1-jétől a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvos munkatársaként irányította a sebészeti osztály szakmai munkáját. ( Soproni Téma )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Egyéb

Tovább az oldalra