Meghalt Vida Gábor

Teljes mellszéllességgel harcolt a szombathelyi kultúráért, és ugyanekkora elánnal emelte fel szavát az élet igazságtalanságai ellen. 42 éves volt.

Összetehetjük a két szép tenyerünket, hogy Szombathely alulról törekvő kultúrmalmai ezután is ugyanúgy őröljenek, mint eddig. Működésük kiváló ismerője ugyanis ma örökre levette róluk a kezét.

Bizony, a hangosítóból lett szervezőből lett dj-ből lett újságíró (miközben egyiket sem hagyta abba) Vida Gábor tudta csak igazán, hogyan is kell meghajtani ezeket a rohadt nagy lapátokat, fújjon bármerről is a szél. Mindenekelőtt annak a tudásnak volt birtokában, hogy milyen szufla kell beléjük: határtalan jókedv és felszegett fej a rázósabb időkben is. Akkor is, ha egy adott hely tulajdonosa nem hajlandó rendesen pénzt áldozni a felléptetni szándékozott zenekarra. Akkor is, ha éppen mindenféle érdekellentétek próbálják ellehetetleníteni azt, ha valami önerőből jön létre. Akkor is, ha szinte minden a siker ellen dolgozik.

-

Vida , Vidus , DJ Vidaotone , Gabi , haver , aranyapám - kinek mi - a mélyrétegeiből rázta fel azt, ami így egyszerre nyújtott szórakozási lehetőséget, támaszt, vigaszt, és asszisztált barátságok megszületéséhez: a szombathelyi zenei-művészeti életnek azon részét, ami szégyellőssége miatt nem ébredt volna fel csak úgy önszántából. Felrázta, és odatolta az orrunk alá.

Aki csak pár szóváltás erejéig ismerte Gábort, abban a stand-up komikusokat megszégyenítő poénvihar, aki ennél behatóbban, abban egy érzékeny, vidám és forradalmi hevületű ember emlékképe marad meg.

Aki egyből ugrott, ha igazságtalanságot észlelt. Aki azonnal felemelte a hangját, ha megjelent a sokadik cikk az establishment büdös dolgairól. Aki mellett sosem kellett a szomszédba menni néhány jó szóért, de aki alkalomadtán parázs vitákat folytatott saját berkeiben is. Aki nagyon helyesen próbálta beleverni az agyakba, hogy nem jobb a metál a technónál, vagy a reggae a hegedűszónál, hanem jó zene van és rossz zene. Aki annyi mindenkinek segített az önmegvalósításban, és annyi nagy nevet hozott el a mi kis kisvárosi éjszakánkba, hogy annak sorolására tíz bekezdés sem lenne elég.

Nyugodj békében, Vida Gábor - mondjuk, pedig furcsa kimondani. Főleg, mert akinek az emlékét életben tartják, az úgysem hal meg. És afelől nincs kétségünk, hogy téged nehéz is lenne kiverni bárkinek a fejéből.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra