Megint jól megemelkedik Orbán fizetése

A politikusok fizetése a bruttó átlagkeresettől függ, muszáj ezeken is emelni.

A Telex emlékeztet, a KSH ma közzétett adatai szerint a 2023-as bruttó átlagkereset 571 ezer forintra emelkedett, és mivel a képviselői fizetések is ettől függnek (az alapbér a bruttó átlagbér háromszorosa), ezért márciustól kezdve bruttó 166 ezer forinttal emelkedve 1,71 millió forintot kapnak a mezei képviselők.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A házelnök az alapbér 2,7-szeresét kapja, ez így félmillióval emelkedve már havi bruttó 4,62 millió forint lesz. Ennél is több jár majd a miniszterelnöknek, Orbán Viktor 615 ezer forinttal többet, bruttó 6,3 millió forintot kap majd minden hónapban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek