Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Megint leszavazta a Fidesz az ügynökakták átláthatóvá tételét

Már huszonnyolcadik alkalommal.

Az Igazságügyi Bizottság mai, vagyis keddi ülésén a Fidesz-KDNP 28. alkalommal is leszavazta az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárása érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló LMP-s törvényjavaslatot - közölte az LMP.

Az ülés után Keresztes László Lóránt online sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesz 2009-ben tett egy olyan ígéretet, amely szerint ha kormányra kerülnek, akkor ők biztosítani fogják az állambiztonsági múlt feltárását. Ez viszont azóta sem történt meg.

A politikus elmondta, sokáig a kormányoldal titkolta, miért szavaznak nemmel. Idén év elején viszont Semjén Zsolt közölte, a titkosszolgálatok javaslatára tesznek így. Szerintük ugyanis ha nem így cselekednének, nembiztonsági kockázat állna fent.

Az LMP azonban úgy véli, ezt az indoklást tételesen meg lehet cáfolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet