Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megjelent a kormányrendelet az örökbefogadásról

Ez Novák Katalin hozzájárulásához köti az egyedülálló szülők esetében az örökbefogadást.

Szombaton este a Magyar Közlönyben megjelent az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet. Ez az, ami alapesetben csak házaspároknak teszi lehetővé az örökbefogadást. Az egyedülállóknak ehhez külön miniszteri engedélyre lesz szükségük. Az azonos neműek részére pedig ellehetetleníti az örökbefogadást. Miután a meleg párok nem házasodhatnak, korábban úgy tudtak örökbe fogadni, ha egyikük, hivatalosan egyedülállóként vállalta a gyereket.

Novák Katalin közleményt küldött az MTI-nek szombat este, amiben azt írja, „ahogyan eddig, ezután is szakemberek döntik majd el, hogy az örökbe fogadni szándékozók személyiségük és körülményeik alapján alkalmasak-e gyermek örökbefogadására. Az arra alkalmas egyedülállók előtt továbbra is fennáll az örökbefogadás lehetősége. A családokért felelős tárca nélküli miniszternek a különös méltánylást érdemlő esetekben lesz hozzájáruló szerepe” . - írja a 444.hu .

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra