Megnyugodhatnak az előre fizetős áramfogyasztók

Éves elszámolással vehetnek csökkentett áru áramot.

Módosította az MVM a rezsicsökkentési tájékoztató oldalán a feltöltőkártyás áramvásárlókra alig egy hete bevezetett szabályrendszerét. Az MVM hibájából rosszul járt ügyfeleket pedig kompenzálják.

Mint ismeretes, múlt héten jött ki az MVM bonyolult szabályrendszere a feltöltős áramvásárlókra vonatkozóan. Ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult, ugyanis az MVM hivatalos tájékoztatása szerint szeptembertől a pár napja bejelentett követhetetlen napi elszámolási gyakorlat helyett, éves elszámolásra térnek át – szúrta ki a Portfolio .

„A lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket visszamenőlegesen kompenzálják, és erről az érintett ügyfeleket írásban fogják tájékoztatni" - olvasható a szolgáltató tájékoztatásában. A módosított elszámolás szerint kedvezményes áron lehet majd tölteni, amíg a felhasználó el nem éri az évesen kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), azt követően pedig a magasabb, lakossági piaci áron.

"A módosítás bevezetéséig javasoljuk, hogy a legkisebb szükséges mennyiséggel történjen a mérőóra feltöltése, vagy minimalizálja az augusztusi feltöltések számát. Amennyiben a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasoljuk, hogy a következő töltéssel várjon szeptemberig" - teszik hozzá.

Az MVM arra is felhívja a figyelmet, hogy "az új elszámolási módnál előfordulhat, hogy az egy évre biztosított éves kedvezményes keretet elhasználja 2023. július 31. előtt, és onnantól a feltöltés kizárólag a magasabb áron történik".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek