Megnyugtató: Magyarország nem támadja meg Ukrajnát

A Külgazdasági és Külügyminisztérium reagált arra, hogy Maxim Buzsanszki ukrán országgyűlési képviselő úgy értelmezte Szijjártó Péter szavait, hogy Magyarország katonákat küld Kárpátaljára.

Egy ukrán politikus félreértelmezhette Szijjártó Péter szavait, aki azt mondta: megvan a forgatókönyv a kárpátaljai magyarok védelmére, ha a háború Ukrajna nyugati felére tolódik.

Maxim Buzsanszki Egy ukrán politikus a magyar hadsereg támadásától tart July 16. 12:48 szerint ez azt jelenti, hogy Magyarország katonákat akar küldeni Kárpátaljára, ezért sürgősen meg kellene magyaráznia a magyar külügynek, hogy hogyan képzelik megmenteni a százötvenezer ukrajnai magyar lakost. Ezekre a szavakra reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium és egy közleményt adtak ki a történtekre:

„Szövetségeseinkkel együttműködve minden lehetséges humanitárius segítséget megadunk Ukrajnának, azonban semmilyen szinten nem vagyunk hajlandóak kockáztatni a háborúba való belesodródást és Magyarország biztonságát. Ez az álláspont továbbra is változatlan, így minden ezzel ellentétes állítást megfogalmazó hírportál valótlanságot közöl. A magyar külügyminiszter nem vázolt fel egyetlen olyan forgatókönyvet sem, amelynek nyomán a magyar honvédség átlépné az ukrán határt.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek