Megölte gyerekkori barátját, húsz évet kapott

Az ítélet nem jogerős.

Nem jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék szerdán azt a férfit, aki italozás közben, szóváltást követően egy késsel megölte gyermekkori barátját.

Szim-Resán Dalma, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a vádlottat különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ítélet tényállása szerint a munkatársi és baráti viszonyban lévő két férfi 2022. november 29-én a vádlott lakásán találkozott, ahol a sértett kérésére a férfi egy jelenléti ívet írt alá, majd pálinkázni kezdtek.

Ittas állapotban összeszólalkoztak, ezután a vádlott több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő - az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt mozgásában akadályozott - sértettet, felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször megszúrta és felhasította áldozata nyakát - ismertette a szóvivő, hozzátéve, a dulakodást a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette.

A bántalmazás után a vádlott a hálószobába ment aludni, magára hagyva barátját, aki a helyszínen meghalt.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló