Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megszereztük Jordán Tamás legújabb pályázatát, most már Ön is megnézheti!

Ez az egyetlen szombathelyi színházpályázat, ami tegnapi határidőre az önkormányzathoz beérkezett. Újítottak is benne!

Helyesebben elkértük és megkaptuk Jordán Tamás legfrissebb pályázatát. Nyilvános, így bárki kedvére, legálisan átböngészheti a szombathelyi színházalapító rendező-színész terveit, és megtudhatja belőle, milyen koncepcióval rukkolt elő.

Szimpátiatüntetés Jordán Tamás mellett a szombathelyi városháza előtt
Garai Antal Atom

A hír egyébként annyi, amit ma délelőtt a szombathelyi városháza hivatalosan is megerősített, hogy tegnap délután négykor lejárt a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat beadási határideje.

És tényleg csak egy anyag érkezett, Jordán Tamásé.

Mint ismeretes, Jordán korábbi pályázatát, miután nyilvánosságra hoztuk az ellenjelölt Dér András koncepciójával Megszereztük Jordán Tamás riválisának, Dér Andrásnak a színházi pályázatát 2017. February 15. 15:17 együtt, érvénytelenné nyilvánították. De a színházi szakma szinte egyöntetűen kiállt Jordán mellett, tüntetés, nyilatkozatháborúk és sok-sok történés az ügyben, melyről cikkeinket igazgatói pályázat ide kattintva olvashatják el.

Jordán Tamás - Hátrametszés
Mészáros Zsolt

Ahogy a legfrissebb pályázatának legelején Jordán Tamás meg is fogalmazta, a jelenlegi dolgozata némileg eltér a 2017. február 21-én beadottétól. A változás egyik eleme az, hogy azóta véglegessé vált a 2017/18 -as évad műsorterve, frissítették a gazdasági mutatókat és hozzáírták a pályázathoz az időközben elért eredményeiket is. A legfőbb változás azonban - jegyzi meg Jordán - hogy kidolgozták, mi mindennel szeretné segíteni a színház Szombathelyt az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséhez, például régiós kortárs dráma fesztivál megrendezésével és testvérvárosi együttműködéssel.

További újdonságok, amiket Jordán koncepciójában felvázol:

 • A 2017/18-as szezonban új elemként jelenik meg, hogy egyes bérletek nem 4, hanem 5 előadást tartalmaznak, és ezek egyike egy kamaraopera, jelesül Rossini: A sevillai borbély című vígoperája lesz.
 • Drámapedagógiai foglalkozások: például "Minőség és megbízhatóság” csoportra épülő dráma belső problémával drámaóra a Nagy Lajos Gimnázium diákjainak.
 • Kortárs drámák régiós fesztiválja Szombathelyen
 • Később egy szombathelyi kortárs drámaszínházi fesztivál létrehozásában is gondolkodnak
 • Szombathely testvérvárosainak bemutatása
 • Tagság az Európai Színházi Konvencióban
 • Jordán Tamás anyagát egészében itt letöltheti!

  ❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
  Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
  Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
  Köszönjük nektek! ❤️

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra

  Tovább az oldalra