Megszűnik a sártenger a szombathelyi Kresz-parkban a körhinta alatt

A Szompark éppen dolgozik rajta.

Aki rendszeresen jár a Kresz-parkban, az valószínűleg találkozott már azzal a jelenséggel, hogy akár egy átlagos intenzitású eső után is a víztorony melletti fitnesz-részen található körhinta környéke teljesen víz alá kerül.

Többek között ezt próbálja most orvosolni a Szompark, mely már tegnap nekiállt terepet rendezni a körhinta alatt. Mint Kelemen Krisztiánnak, a körzet képviselőjének Facebook-bejegyzéséből kiderült:

új ütéscsillapító kavicsréteget alakítanak itt ki.

A képviselő szerint pedig ez az ütéscsillapító kavicsréteg megoldja a sár - illetve inkább időszakosan kialakuló tó-rendszer - problémáját.

Mi mindenesetre izgatottan várjuk a következő nagyobb esőt, hogy kiderüljön, valóban működik-e a megoldás. Ugyanakkor annak is nyilván sokan örülnének, ha a Szompark kapacitásaiból a Kresz-parkon átvezető, nem aszfaltozott utakra - elsősorban a Brenner-villa melletti részen - is jutna, mert a sártenger ott is adott minden eső után.

Dolgozik a Szompark a körhinta alatt
Kelemen Krisztián / Facebook
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely