Megtiltotta a kormány az önkormányzatoknak az adóemelést

Tovább fojtogatja az önkormányzatokat a kormány.

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a kormány rendelete , miszerint koronavírusra hivatkozva elrendelik, hogy 2021-ben a helyi adó és a települési adó nem emelhető. Emellett az adómentességet, adókedvezményt ugyanúgy biztosítani kell, illetve az önkormányzatok 2021-ben nem vezethetnek be új helyi és települési adókat - hívta fel a figyelmet a 444.hu .

A lap jelezte, hogy az ötlet Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől jön, ő javasolta a kormánynak arra hivatkozva, hogy ezzel rengeteg, a világjárvány miatt bajba került vállalkozáson lehetne segíteni. Parragh azt is javasolta, hogy két évre engedjék el az iparűzési adót, ami szintén óriási károkat okozna az önkormányzatoknak.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet