Megválasztották Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének

A képviselők ötödik alkalommal tették meg ezt.

Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a Fidesz-KDNP-listavezetőjét Áder János korábbi államfő javaslatára választhatják meg – írtuk Hivatalosan ma lesz ötödször Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor May 16. 08:34 reggel -, a döntéshez a 199 országgyűlési képviselő több mint felének igen szavazata szükséges. A kormányfő a megválasztásával hivatalba lép, az eskütétel után beszédet mond a parlamentben.

Orbán Viktort 133 igen és 27 nem szavazati arányban megválasztották Magyarország miniszterelnökének. Az eredményt ütemes tapssal köszöntötték a teremben. Ezután bevonultak a történelmi zászlók, majd Orbán Viktor letette a miniszterelnöki esküt. Ezután a képviselők elénekelték a Himnuszt, majd Kövér László házelnök az Országgyűlés és a saját nevében köszöntötte az új miniszterelnököt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek