Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvannak a bujkáló influenza vakcinák

Tartalékban és kormányhivatalokban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lakosság érdekében vásárolták fel a felnőtt készleteket, hogy mindenki ingyenesen juthasson hozzá az oltóanyaghoz. A gyermekek négykomponensű oltóanyagát pedig elmúlt két napon kiszállították a kormányhivatalokba – tudta meg az ATV Híradó a szaktárcától.

A híradó az influenzaoltás kapcsán megkereste az EMMI-t, mivel ellenmondó hírek ékeztek: miközben háziorvosok napok óta azt állítják, hogy valószínűleg jelenleg nincs mindenki számára influenza elleni oltóanyag, az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília bejelentette, hogy lesznek a későbbiekben is elérhető készletek, mert a kormány újabb készleteket rendelt.

Az egyik gyártó az ATV-nek viszont azt mondta: nem tudnak újabb készleteket adni. „Az influenzaoltás gyártása egy hat hónapos folyamat, nem tudunk egy gombnyomásra új rendelést teljesíteni" – jelentette ki Tóth Zsuzsa, a Sanofi Hungary menedzsere.

Az egyenes beszéd című műsorban Komáromi Zoltán háziorvos azt mondta, nem került ki az orvosokhoz mind az 1 millió 300 ezer vakcina, amely rendelkezése áll. „Minden kolléga, kivel beszélek Nyíregyházától Gyuláig, Szegedig, Győrig, mindenki azt mondja, hogy kevesebbet kapott, mint tavaly, tehát valahol tartalékolnak" - fogalmazott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés