Megvannak a görögök beutazási szabályai is

Nem lesz egyszerű ott nyaralni a magyaroknak.

Megnyitotta a turistaszezont Görögország, így már péntektől fogadják az első beutazókat az athéni nemzetközi repülőtéren.

Az Euronews beszámolója szerint azonban a védettségi igazolvány ehhez nem elegendő, legalábbis azzal a módszerrel nem, ahogy Magyarországon kiállítják őket. A görögöknek ugyanis egy feltételük van: igazolni kell, hogy legalább két hete megkaptuk a második dózis vakcinát.

Magyarországon ezzel szemben a hatóságok már az első dózis után kiállítják a védettségi igazolványt, általában 5-15 nappal az oltást követően. Görögország azonban megköveteli, hogy valamilyen úton-módon igazolni kell, hogy második oltást is kaptunk már.

Görögország azt is meghatározta, hogy milyen vakcinákat fogadnak el, ebből a szempontból nem fogja hátrány érni a magyarokat, ugyanis minden Magyarországon használatos védőoltást felvettek az elfogadható vakcinák közé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek