„Mennydörgés, Pluszegy, Dobby már otthon alszik”

Nyílt napot tartott az Állatok Világnapján a Fekete István Állatvédő Egyesület Szombathelyen.

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának (World Animal Day) gondolata. Az október 4. pedig azért lett a kiválasztott nap, mert ez Assisi Szent Ferenc halálának napja, egyúttal emléknapja is. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen. 

Állatok világnapja 2021
Állatok világnapja 2021
Nagy Zoli

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

Állatok világnapja 2021
Állatok világnapja 2021
Nagy Zoli

Háziállataink jólétéről mi magunk tudunk gondoskodni, azonban a vadon élő veszélyeztetett fajok megóvásában is kivehetjük részünket. A WWF fajvédelmi tevékenységét támogathatjuk azzal, ha jelképesen örökbefogadunk egy vadlovat, tigrist vagy akár egy jegesmedvét. Amellett, hogy adományunkkal segítünk abban, hogy ezek az állatok továbbra is zavartalanul élhessenek természetes környezetükben gazdagabbak leszünk egy, az örökbefogadott állatot ábrázoló plüssfigurával és egy névre szóló nevelőszülői oklevéllel is – írja a mozgalomról a wwf.hu honlap.

Állatok világnapja 2021
Állatok világnapja 2021
Nagy Zoli

Tegnap pedig nyílt napot tartott az Állatok Világnapján a Fekete István Állatvédő Egyesület Szombathelyen. Facebook oldalukon ezt találtuk, amihez nincs mit hozzá tenni:

"Nagyon-nagyon köszönjük Mindenkinek aki ma jött, örökbefogadott, sétáltatott, adományozott,vásárolt, sütit hozott vagy bármilyen formában hozzájárult a mai nap sikeréhez. Elképesztően sokan voltatok, rengeteg mindent hoztatok és nagyon sokan sétáltattatok.

Állatok világnapja 2021
Állatok világnapja 2021
Nagy Zoli

A nap nyertesei , kutyáink akik estére teljesen elfáradva tértek nyugovóra, hiszen egész nap mehettek. Köszönjük a szeretet

Mennydörgés, Pluszegy, Dobby már otthon alszik Madison, Stuki, Margitka, Mandula és Vasvári Vivike gazdijelöltes! Nagyon szeretnénk megköszönni önkénteseinknek az egész napos kitartást."

Ott voltunk, nézze meg képeinket a galériában (katt a képre).

Állatok világnapja 2021
Állatok világnapja 2021
Nagy Zoli
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely