Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ön visel mentőmellényt, ha vízre száll? – Online keresik választ a vízimentők

Sorra történnek idén is a tragédiák.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata online felmérést indított annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk arról, miért nem hordanak a legtöbben mentőmellényt, amikor vízre szállnak kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy hasonló eszközökkel.

A kérdőív a hobbisportolók mentőmellény-viselési szokásairól próbál átfogó képet kapni, a kitöltése anoním, a válaszokat nem párosítják össze e-mail címekkel. Nincsenek jó és rossz válaszok, minden válasz egyformán értékes számukra.

Mentőmellényes diákok a szombathelyi Csónakázó tavon
TM/Nyugat.hu

A szakszolgálat 22 éve végzi a vízimentés feladatait, elsősorban a Balatonon. Ennyi tapasztalattal a hátuk mögött határozottan állítják, hogy a vízbefulladásos esetek nagy része elkerülhető lenne, ha az emberek felvennének egy mentőmellényt, mielőtt vízre szállnak.

Gyakorlat a lukácsházi víztározónál
TM/Nyugat.hu

Sajnos ők ezt sokszor már csak a tragédiát átélő családtagoknak tudják elmondani.

Mentési bemutató a Balatonon
TM/Nyugat.hu

Szeretnének minél többeknek szólni arról, hogy mi mindentől ment egy mentőmellény: milyen, a széles társadalom számára akár ismeretlen helyzetek alakulnak ki élő vizeinken, amelyekben az életünk múlhat azon, hogy felvesszük-e a mellényt.

Csónakázó fiatalok Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Ezért kérik a hobbisportolókat, érintetteket, hogy töltsék ki ezt a kérdőívet.

Kirándulók a Rábán
TM/Nyugat.hu

Szombaton egy 10 éves kislány sodródott egy SUP deszkán Balatonföldvár felé Eltűnt egy kislány a Balatonban July 26. 14:27 a balatonszárszói strandról, vasárnap egy tizenéves testvérpár fulladt a Balatonba, Egy gyerek meghalt, testvére eltűnt a Balatonon July 25. 20:36 hétfőn pedig egy középkorú férfi holttestét találták meg a döröskei tóban.

Holttestet kereső tűzoltók a Rábán
TM/Nyugat.hu

Mi az a SUP?

Sokszor elhangzik mostanában a SUP kifejezés a vizes sportoknál, de sokan még nem tudják, mi is ez valójában. A stand up paddle kifejezés nagyjából állva evezést jelent és egy egyensúlyra építő, viszonylag könnyen elsajátítható sportról van szó. Ma már népszerűek a merevfalú eszközön kívül a felfújható „deszkák” is, amelyek kis helyen szállíthatók.

Részletes leírás itt található.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra