Mérsékelték a jeges riasztás fokozatát, de holnapra is kiadták

Bizonytalan, hogy merre terjeszkedik a csapadékrendszer.

Mindenhol elsőfokúra mérsékelték vagy visszavonták a riasztásokat, de éjjel és hétfőn ismét többfelé várható ónos eső, így ismét több járásra kiadhatja a legmagasabb fokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A veszélyjelzésében az OMSZ felhívta a figyelmet, hogy az átmeneti szünet után a déli országrészben éjjel és hétfőn ismét jelentős mennyiségű ónos eső hullhat. Kifejtették: késő estig átmenetileg gyengül, több helyen megszűnik a vegyes csapadék.

Késő estétől dél, délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik, amely hétfőn elsősorban az ország délkeleti felét/harmadát érintheti, s ebből újabb, több milliméter ónos eső várható - kiemelten a Dél-Dunántúlon és az Alföld déli, délkeleti felén.

Hétfő estétől kelet, északkelet felé helyeződik a csapadék súlypontja, de hogy ez a csapadékrendszer merre terjeszkedik, még bizonytalan. Az ónos eső veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetést hétfőre.

Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, továbbá Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás