Mesterházy Attila kilép az MSZP-ből és egy újabb baloldali pártot indít

Úgy látja, a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót.

„Hosszú gondolkodást követően úgy döntöttem, hogy kilépek a Magyar Szocialista Pártból” – írja terjedelmes Facebook-bejegyzésében Mesterházy Attila.

A párt egykori elnöke (2010-2014) és miniszterelnök-jelöltje (2010) távozását többek között azzal indokolja, hogy már évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni. Az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását és nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére. Pedig a választások óta eltelt egy évben lett volna erre alkalom bőven (infláció, energiaárak, háború, korrupció, tanárok sztrájkja, egészségügy stb.).

Úgy gondolja, hogy felesleges tovább küzdeni, belefáradt.

Mesterházy Attila
Vágvölgyi Bálint

Ami a folytatást illeti, arra a következtetésre jutott, hogy

a baloldalon szükség van új keretek megteremtésére. Ezért, Szakács László barátommal, a DK volt Baranya megyei képviselő-jelöltjével, közösen, társalapítókként, új szociáldemokrata, balközép pártot alapítunk, „Szocialisták és Demokraták” néven.

„A kutatásokból jól látható, hogy több százezer olyan ember van, aki szociáldemokratának vallja magát, mégsem választ magának pártot a palettáról. Sőt, emellett több százezer ember hagyta ott a Fideszt az elmúlt 12 hónapban, akik még mindig bizonytalanok abban, hogy kit válasszanak.”

Mesterházy úgy látja, a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót.

És hogy milyen lesz az új párt?

Szociáldemokrata értéket képvisel, igazságos Magyarországot akar, hisz a „szabadság-egyenlőség-testvériség” gondolatrendszerben, amely nemzeti modernizációt akar erős nemzeti érdekérvényesítés mellett, miközben nem kérdőjelezi meg Magyarország helyét az euro-atlanti szövetségi rendszerben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet