Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lemondott Mesterházy Attila

Az MSZP volt elnöke a tisztújításon sem indul semmiféle pozícióért.

Mesterházy pártelnöki és frakcióvezetői tisztségéről is lemondott, mai keltezésű nyilatkozatában teljes felelősséget vállalt a tavaszi országgyűlési és európai parlamenti választásokon elszenvedett jelentős vereségekért, egyben bejelentette, hogy teljes támogatásáról biztosítja a következő elnököt és az MSZP új vezetését és egyben megköszönte az elmúlt 4 év munkáját.

Szombaton kezdődik a tisztújítás

Ezzel megnyílik az út azelőtt, hogy a szocialista pártban még néhány hónappal az önkormányzati választások előtt megkezdődhessen a teljes tisztújítás.

Mesteházy márciusban Szombathelyen - Itt még miniszterelnöki ambíciói voltak
Vágvölgyi Bálint

A letaglózó eredményű EP-választások A DK beérte az MSZP-t, a jobboldal tarolt 2014. May 25. 22:18 után az MSZP több politikusa is felvetette Mesterházy felelősségét, de többen is úgy értékelték, hogy az őszi választások előtt nem lesz elnökcsere. Ettől azért is tartottak, mert Mesterházy frakcióvezetői posztja egy új elnök megválasztása esetén is feszültségeket gerjesztene a szervezetben.

Mesterházy mostani lemondása viszont elhárítja ezt az akadályt is, és megnyitja a lehetőséget a teljes vezetőcsere előtt. Az MSZP szombaton tart rendkívüli kongresszust, amelyen el is indíthatják a tisztújítást. A párt vasi és szombathelyi vezetői tegnap még óvatosan fogalmaztak, amikor sajtótájékoztatójukon Ipkovich György az MSZP szombathelyi polgármesterjelöltje 2014. May 28. 14:57 ez a kérdés felmerült, Nemény András Vas megyei elnök azt mondta, az alternatívák ismerete nélkül nem tud nyilatkozni.

A pártelnökséggel kapcsolatban több név is felmerült, például Botka Lászlóé, aki az MSZP egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb politikusa, de az is lehet, hogy a második vonalból választanak most elnököt, akinek fő feladata az önkormányzati választások levezénylése lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ipkovich György az MSZP szombathelyi polgármesterjelöltje

Még egyeztetnek a velük együttműködő szervezetekkel, de Ipkovich programot is hirdetett. Például megszüntetné a fizetőparkolást.

A DK beérte az MSZP-t, a jobboldal tarolt

Az LMP is átlépte a küszöböt, küldhet képviselőt az Európai Parlamentbe.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra