Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mészáros Lőrinc becsületsértésért jelentette fel Fekete-Győr Andrást

A Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje strómannak és bűnözőnek nevezte őt.

Mészáros Lőrinc a 444 Fekete-Győr Andrással készült interjújának több pontját sérelmezte, többek között egy olyan részt, ahol a politikus egy lehetséges felcsúti perről beszélt, hogy Mészáros ülhet majd a vádlottak padján. 

Továbbá a milliárdos a Telex február végi Fekete-Győr-interjújában, illetve a Momentum miniszterelnök-jelölti bejelentéséről szóló videójában elhangzottakat is sérelmezte.

A 444 azt írja, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a keresetet elutasította.

„A bíróság a sérelmezett kifejezéseket megvizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy azok ugyan elsőre tényállításnak tűnhetnek, azonban – ahogy az a feljelentésben is szerepel – egzakt konkrétumokat nem tartalmaznak. A feljelentésben sérelmezett kifejezések egyrészt jövőbeni események állítása /előzetes letartóztatásba kerülhet /vádlottak padján fog ülni/, /bíróság fogja elítélni/, /lesz jogalap fellépni/, másrészt pedig egy kifejezésbe sűrítések /bűnöző, széf, stróman, ellopja az akkori fiatalok jövőjét/, melyek jogilag így nem a tényállítás, hanem a feltételezés, illetve az értékítélet kategóriájába tartoznak, és ekként alkotmányjogi védelmet élveznek.”

A lap Fekete-Győrt is megszólaltatta, aki felidézte a számára legnevetségesebb részt a feljelentésből:  „A feljelentő sérelmezte továbbá, hogy a feljelentett magánemberként is megszólította, amikor a jachton való utazásáról ír, ekkor ugyanis a feljelentő kizárólag a feljelentett pihenési szokásait tünteti fel negatív színben.“ Mészáros fellebbezett, az ügy másodfokon folytatódik. - írja az atv.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra